Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

Yaylaya 5 yıldızlı otel yapacaklar

1 dk okuma

Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan ORBEL A.Ş. ve ORDUSİAD tarafından Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda 40 bin metrekarelik alana 5 yıldızlı otel kurulması için çalışma yürütülüyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, otelin bu kış mevsiminde hizmete girecek olan kayak merkezine yakın bir bölgeye yapılacağını, bölgede konaklama ihtiyacının giderilmeye çalışılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Kayak Federasyonu tarafından işletilecek olan kayak tesisinin 25 Kasım Cumartesi günü açılacağını, konaklama ihtiyacını da kısa sürede gidermeye çalışacaklarını vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, şöyle dedi: "Çambaşı Kayak Merkezi günlük 2 bin ila 2 bin 500 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip. Bölgede konaklama ve yatak kapasitesini artırmamız gerekiyor. ORDUSİAD’ın uzun süredir Çambaşı’nda hizmete sunmayı planladığı bir otel projesi vardı. Gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde, belediyemiz iştiraki ORBEL projeye yüzde 30 oranında ortak oldu. 80 oda 110 yatak kapasiteli oteli bölge turizmine kazandıracağız. İlimize hayırlı uğurlu olsun.”

Öte yandan Cumartesi günü yapılacak Çambaşı Kayak Merkezi açılışı sırasında ORBEL AŞ ve Ordu Yatırım A.Ş. arasında Otel projesi için protokol imzalanacağı da belirtildi.

KategoriOtel
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2017
Otel

Bodrum’da otelin yakıt tankı patladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Turgutreis Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi-Turizm Uygulama Oteli’ne ait yakıt tankı henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı.