Hızla artan sağlık yatırımları sayesinde bölgenin sağlık üssü olan Adana, yakın coğrafyadan komşu ülkelerin de tercih ettiği bir destinasyon haline geldi. Tam teşekküllü kamu hastaneleri, özel sağlık yatırımları derken, yakında zamanda tamamlanacak olan bin 550 yataklı Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nün da hizmet vermeye başlamasıyla, sağlık turizminde ülkenin önde gelen şehirlerinden biri olacak. Adana Valisi Mustafa Büyük, küreselleşmeye bağlı olarak alternatif turizm seçeneklerinden sağlık turizminin son yıllarda hızla ivme kazandığını söyledi. Adana'daki sağlık yatırımlarının son teknoloji hizmetleri sunabildiğine vurgu yapan Vali Büyük, "Ortadoğu ve AB ülkeleri ile Türk Cumhuriyetlerinden şifa arayanların kentimize gösterdiği ilgi, Adana'nın sağlık merkezi olacağını müjdeleyen göstergelerden biridir" dedi.
"ASTD ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"
Sabah Gazetesi'nden Fatih Balcı'nın haberine göre, sağlık turizmini geliştirecek altyapının yanı sıra, tanıtım çalışmalarıyla da Adana'nın bilinirliğinin artırılması için yoğun çalıştıklarını kaydeden Vali Mustafa Büyük, "Adana Sağlık Turizmi Derneği, bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmek için hassasiyetle çaba harcıyor. Şifa arayan tüm dünya insanlarının kentimizin adını duyup, iyileşmek için Adana'yı tercih etmesinde derneğimizin rolü yadsınamaz" diye konuştu.
"ADANA SAĞLIK MERKEZİ OLARAK ÖNE ÇIKMAYA BAŞLADI"
Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Attila, binlerce yıllık kültürel değerinin yanında sanayi ve sanat kenti olan Adana'nın, son yıllarda arka arkaya açılan tam teşekküllü sağlık tesisleriyle, uluslararası bir sağlık merkezi olarak kendini göstermeye başladığı dile getirdi. Attila, hazırladıkları Sağlık Turizmi Rehberi'nin de şifa arayanlar için başucu kitabı olacağını vurguladı.
Kamu ve özel sektörden 52 üyenin katılımıyla 2010 yılında kurulan Adana Sağlık Turizmi Derneği, Türkiye'de bir ilde kamu ve özel sektörün bir araya gelerek kurduğu ilk geniş katılımlı STK olarak öne çıkıyor. Üyeleri arasında milletvekilleri, Çukurova Üniversitesi, Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, TURSAB ve ÇUKTOB yönetimi, turizm acenteleri ve medikal tedarikçiler yer alıyor.
"HER TÜRLÜ SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR"
Bin 550 yatak kapasiteli Adana Entegre Sağlık Kampüsü'nde Bölge Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi yer alıyor. Bunun yanı sıra kentte 15 özel hastane, 15 kamu ve üniversite hastanesi, 14 özel dal hastanesi ve tıp merkezi olmak üzere 44 sağlık kuruluşu yer alıyor.
İlgili Haberler

İzmir sağlık turizminde atağa geçti
Sağlık turizminde 10 bin Arap hasta hedeflediklerini söyleyen Attar, "İzmir'de 3 sağlık kurumu ile anlaşmamızı yaptık.

Osman Ayık: "Afyon termal turizminin başkentidir"
Afyonkarahisar’daki turizm potansiyelini arttırarak, turizmde katma değer sağlamak amacıyla önceki gün Turizm Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Bursa termal turizm tesisiyle donatılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Mustafakemalpaşa'yı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ise Orhangazi'yi termal turizm tesisleri ile donatacak.

İtalyanlar sağlık turizmine el atıyor
İtalya'nın İschi adasından gelen heyet, Kırım Tatil Beldeleri ve Turizm Bakanlığı heyetiyle Yalta'da bir araya geldi.

Sağlık turizminin geleceğini tartıştılar
EMITT Turizm Fuarı önemli bir panele daha ev sahipliği yaptı. TÜROFED, TYD ve TUADER’in işbirliğinde gerçekleştirilen panelde Türkiye’de sağlık turizminin bugünü ve geleceğinin tartışıldı.

Ege Bölgesi ülke ekonomisine 1.5 milyar dolar gelir kazandırdı
2015 yılında sağlık turizminde 150 bin hastaya şifa veren Ege Bölgesi ülke ekonomisine yaklaşık 1.5 milyar dolar gelir kazandırdı. Türkiye'nin 2023 hedefi ise 20 milyar dolar olarak belirlendi.
