Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen ve büyük ilgi gören Hestourex'i değerlendiren İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, fuarın hedefte öncü bir rol üstlendiğini kaydetti.
Sağlık Spor Turizmi Kongre ve Fuarı Hestourex,'in Türkiye ve bölge sektör temsilcilerine alternatif pazarlar oluşturmak, Türkiye genelinde turizm de alternatifler oluşturarak sezonu 12 aya yaymak, sağlık ve spor turizmine öncülük ederek özellikle Antalya bölgesini “Markalaştırmak”, büyük çapta organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek zeminleri oluşturmak ve uluslararası tanıtımlarla desteklenmesini sağlamak amacıyla düzenlendiğini hatırlatan Hülür şöyle devam etti: "Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tarafından açılan Hestourex yerli ve yabancı binlerce konuğun yoğun ilgisiyle tamamlandı. Hestourex kapsamında açılan İl Sağlık Müdürlüğü standımız da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral başta olmak üzere pek çok konuk tarafından ziyaret edildi. Özellikle yabancı misafirlerin büyük ilgisine uğrayan standımızda ilimizde yürütülen hizmetler konusunda bilgi verildi. Antalya, 2 üniversite hastanesi, 1 eğitim ve araştırma hastanesi, 13 devlet hastanesi, 26 özel hastane, 7 ağız ve diş sağlığı merkezi, 52 acil sağlık hizmetleri istasyonu ve birçok poliklinik ve ek olarak 5286 hasta yatağı ve 848 yoğun bakım yatağı ile hizmet vermektedir" dedi.
Dr. Ünal Hülür, Antalya'da helikopter ve obez ambulansı, onkoloji tanı ve tedavi merkezleri, radyasyon onkoloji merkezleri, PET tomografi, ROP tanı ve tedavi merkezi, kemik iliği tanı ve tedavi merkezi, genetik tanı ve tedavi merkezi, çocuk yoğun bakımlar, perinatoloji artroskopik cerrahi, kalp-damar cerrahisi, girişimsel radyoloji, el ve mikro cerrahi, sualtı hekimliği ve hiperbarik uygulamalara hızlı ve kolay biçimde erişilebildiğini sözlerine ekledi.
İlgili Haberler

100 bin Iraklı Türkiye’de sağlık turizmi ile şifa bulacak
Sağlık yatırımlarının yanı sıra, güçlü ekip-ekipmanı ve coğrafi konumu ile de yurt dışından yüzbinlerce sağlık turistini çeken Türkiye, bu potansiyelini komşularıyla güçlendirmek istiyor.

Sağlık ve spor turizminin nabzı HESTOUREX’te atacak
Antalya’da organize edilen Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı (HESTOUREX) bugün kapılarını açtı.

Bıyık ektirmek için Türkiye’ye akın ediyorlar
Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği (OTSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk: “Geçen yıl Karadeniz’e gelen Arap turist sayısı 410 bin; bu sene bu sayıyı 600 bine çıkartma hedefindeyiz”

Sağlık turizminde hedef 2 milyon yabancı
Türkiye sağlık turizminde dünyanın ilk 5 ülkesinden biri. 2017 yılında hedefe kitlenen sektör daha fazla sayıya ulaşmak için uğraş veriyor.

Termal sular depresyona da iyi geliyor
Çok sayıda fiziksel rahatsızlığa deva olan termal suların, ruhsal sorunların çözümü konusunda da oldukça başarılı olduğu ifade ediliyor.

Sağlık için Türkiye’ye gelenlere taksitle ödeme imkanı
Sağlık turizmi şirketi Longevita, Türkiye'ye, yurtdışından gelen sağlık turisti sayısı hızla artması nedeniyle yurtdışından gelen hastalara tedavi ücretlerini taksitle ödeme imkanı sunduğunu açıkladı.

