WHO, oyunların virüsün yayılmasına etki etmeyeceğini bildirdi. Hürriyet'in haberine göre, dünyanın önde gelen yaklaşık 150 bilim insanı, örgüte gönderdikleri mektupta, olimpiyatların başka bir yere taşınması ya da ertelenmesi çağrısında bulunmuştu.
İlk olarak 1947’de Uganda’nın Zika Ormanı’nda yaşayan maymunlarda görülen virüs; baş dönmesi, ağrılar, ateş, gözlerde yanma, eklem ağrıları ve deri döküntüsü gibi belirtilere ortaya çıkıyor. Geçen yılın nisan ayında Brezilya’da baş gösteren zika virüsü salgını 1271 bebeğin kafa deformasyonuyla doğumuna yol açmıştı.
İlgili Haberler

500 bin turist risk altına sokuluyor
Sayıları 150'yi bulan dünyanın önde gelen bilim insanı Rio Olimpiyatları'nın Zika virüsü salgını nedeniyle başka bir yere taşınması ya da ertelenmesi çağrısında bulundu.

Türkiye 3 bin yıl önce de sağlık turizmi merkeziydi
T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Hüseyin Çelik; artık biliyoruz ki bilimsel müşterilerin zamanı bitti ve kurumsal müşterilerin zamanı başladı.

Saç ekimi için Türkiye'ye özel jet gönderiyorlar
Saç ekimi konusunda dünyada önemli bir yere sahip Türkiye'ye Araplar da yoğun ilgi gösteriyor.

Avrupa'dan akın akın Türkiye'ye geliyorlar
Yapılan çalışmalar sonucunda dünya standardına ulaşan sağlık faaliyetleri ve doğal kaynakları sayesinde Türkiye son yıllarda sağlık turizminin en gözde destinasyonları arasında yer alıyor.

İtalyanlar sağlık turizmine el atıyor
İtalya'nın İschi adasından gelen heyet, Kırım Tatil Beldeleri ve Turizm Bakanlığı heyetiyle Yalta'da bir araya geldi.

Kaplıca turizmini Ruslar canlandıracak
Türkiye ile Rusya arasında ilişkileri normalleştirmeye dönük atılan adımların ardından kaplıcaların rezervasyonlarında yüzde 60'a varan artış beklendiği ifade edildi.
