Uludağ Alan Başkanı Candemir Zoroğlu, “Uzun yıllardır hayali kurulan planlama sürecini tamamlayıp Uludağ’ı eşsiz bir doğa sporları merkezi yapmanın adımlarını atmak istiyoruz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Uludağ Alan Başkanı Candemir Zoroğlu, Uludağ Alan Başkanlığı olarak amaçlarını şöyle dile getirdi: “Uludağ’ımızı koruma-kullanma dengesini gözeterek gerek doğa sporları gerekse yüksek irtifa kampları ile yalnızca ülkemizin değil, bölgenin en önemli doğal yaşam alanlarından biri haline getirmek. Bu yıl içerisinde tamamlayacağımız planlama çalışmaları neticesinde Uludağ’da yeni bir sürece girilmesini ümit ediyoruz. Bunun ardından yürüteceğimiz tanıtım çalışmaları ile Uludağ’ı efsanevi günlerine döndürmeyi amaçlıyoruz.
Candemir Zoroğlu, bu hafta sonu düzenlenecek olan Uludağ Premium Ultra Trail’e ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, “Uludağ, Türkiye’nin en eski kayak merkezi olmasının yanı sıra mevsimi ve doğası ile ülkemizin en güzel noktalarından biri. Uzun yıllardır hayali kurulan planlama sürecini tamamlayıp Uludağ’ı eşsiz bir doğa sporları merkezi yapmanın adımlarını atmak istiyoruz. Bu çerçevede Uludağ Premium Ultra Trail, istikrarlı yapısıyla bu planlamanın lokomotif etkinliklerinden biri konumunda. Türkiye’nin en köklü işletmelerinden biri olan Uludağ İçecek’in ana sponsorluğunda yürütülen organizasyonda bu yıl 23 ülkeden 2 bin 853 sporcu mücadele edecek. Bu sayı ve çeşitlilik, organizasyonun ne kadar kıymetli olduğunu bizlere gösteriyor. Birçok farklı etapta yarışacak profesyonel sporcular ve sporseverler Uludağ’ın eşsiz doğasında keyifli bir hafta sonu geçirecekler. Bakanlığımıza bağlı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası da belirli noktalarda sporcularımızı eşsiz tınılarıyla destekliyor olacak. Bu vesileyle Uludağ Premium Ultra Trail organizasyonunda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, tüm Bursalıları Uludağ’ın eşsiz doğasından keyif almaya ve sporcularımızı desteklemek için Uludağ’ımıza davet ediyorum” diye konuştu.

