Türkiye'de ilk kez bir yerel yönetim yatırımıyla faaliyete giren Samsun Golf Kulübü, Türkiye standartlarının üzerindeki alt yapısında büyük ilgi görüyor.
Atakum sahilinde 300 dönüm açık alan üzerinde kurulu 9 çukurlu tesis, uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilmek için 18 çukura çıkarılıyor. Saha genişliğini büyüterek 600 dönüme çıkaran Büyükşehir Belediyesi, alt yapı, çevre düzenlemeleri, engeller ve çim yerleştirme işlemlerini tamamlama aşamasına getirirken, parkurları da hazırladı. Samsun Golf Kulübü Başkanı Kadir Koçak, ilave 9 çukurlu parkurun 23 Haziran'da hizmete gireceğini açıkladı.
Bugün yapılan ulusal golf turnuvası hakkında bilgiler veren Kadir Koçak, "Dostluk Turnuvası" adı altında ulusal bir turnuva düzenledik. Türkiye'de faal olan kulüpler turnuvamıza katıldı. Turnuva ile yeni bir kulüp olan Samsun Golf Kulübü ile diğer spor kulüplerini kaynaştırmak. Bizim için çok önemli bir etkinlikti. Bizimle berbaer turnuvaya Türkiye'den 3 kulüpten 60'dan fazla sporcu katıldı. Turnuva 3 gün sürecek. Etkinliklerimiz bundan sonra da devam edecek. 2018 yılında birçok turnuva gerçekleştireceğiz" dedi.
18 Çukurlu İlk Turnuva 23 Haziran'da Başlayacak
23 Haziran'da dünyaca ünlü golfçülerin katılacağı turnuva ile 18 çukurlu golf sahasının hizmete gireceğini belirten Koçak, "Bu turnuvanın ardından sahamızın 18 çukura tamamlanması nedeniyle bir açılışış turnuvası düzenleyeceğiz. 23 Haziran'da yapacağımız açılış turnuvasında çok geniş bir katılım olacak. bu turnuvaya Türkiye ve dünyadan kendini kanıtlamış önemli sporcular ve iş adamları katılacak. 9 çukuru, 18 çukura çıkarma çalışmaları hemen hemen bitti. Sahamız şu anda tam anlamıyla oynama düzeyine gelmedi. Çimin tam oturmasını bekliyoruz. O yüzden Haziran ayına kadar diğer 9 çukura oyuncu çıkartmıyoruz. Haziran'dan sonra Türkiye'nin belki de en nezih sahalarından bir tanesine kavuşmuş olacağız. Sahamız 9 çukurken 300 dönümü kapsıyordu. 18 çukura çıkınca sahamızın kapladığı alan 600 dönüme çıktı" diye konuştu. 18 çukur olarak hizmete gireceği zaman 6 bin 200 metre ve 72 vuruşluk saha olarak hizmet verecek olan golf sahası ile zengin iş adamlarının ve spor turizminin şehre yönelmesi amaçlanıyor.
İlgili Haberler

Dünya şampiyonu, BBC’ye Gloria Sports Arena’yı övdü
Avrupa'nın sayılı spor tesislerinden biri olan Gloria Sports Arena, ünlü ve kariyerli sporcuların tercihi olmaya devam ediyor.

Almanların efsane şampiyonu hazırlık kampını Türkiye'de yapacak
Dünya kıtalararası ve Avrupa şampiyonu Alman boksör Mario Daser, önümüzdeki aylarda gerçekleştireceği şampiyonluk maçının kamp çalışmaları için Antalya'yı seçtiğini belirtti.

Dünya yıldızına Antalya’da şok!
Sezon bitmeden Antalyaspor’dan Konyaspor’a transfer olan dünyaca ünlü yıldız Samuel Eto’o, dün oynanan Antalyaspor-Konyaspor maçında şok bir protesto yaşadı.

Cengiz Yılmaz “Golf için Almanya pazarını geri kazanmalıyız”
Polar West Golf ve Spor Direktörü ve Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yılmaz, golf turizmi için Almanya pazarının son dakika rezervasyonlarına odaklandığını…

Dünya Kupası biletlerinde rekor satış
Rusya’da gerçekleşecek olan Dünya Kupası için toplam bilet satışı 1 milyon 700 bin adete ulaştı. Rusya genelinde ve FIFA resmi sitesinde son biletler için satış başlatılacak.

Alanya, spor turizminde büyüyor
Geçtiğimiz yıl ilki yapılan Alanya Ultra Maratonu’na 18 ülkeden 457 sporcu katıldı.
