Futbol takımlarının kamp dönemi hazırlıklarını gerçekleştirmek için tercih ettiği Antalya'ya gelecek takım sayısında bu yıl, önceki sezona oranla yüzde 100'e yakın artış bekleniyor. Spor Turizm Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, geçen yıl Aralık ayından Nisan ayına kadar Antalya'da 750'ye yakın futbol takımının kamp yaptığını söyledi. Bu sezon kamp döneminde Antalya'yı tercih edecek takım sayısının artmasını hedeflediklerini dile getiren Yaşacan, "Kamp döneminde futbol takımlarının Antalya'da 1500 kamp yapması bekleniyor. Bu takımların çoğunluğunu Rusya, Kazakistan ve Ukrayna'dan kulüpler oluşturuyor" dedi.
Rusya Premier Lig Takımları Antalya'da
Yaşacan, Rus Premier Ligi'nden aralarında Lokomotif Moskova, Zenit, Rubin Kazan, Anji'nin de yer aldığı 12 takımın Antalya'da kamp yapmayı tercih ettiğini belirtti. Rusya'da alt ligler ve amatör takımların kamp sayısında ciddi azalma yaşandığını anlatan Yaşacan, bu takımların Kıbrıs Rus Yönetimi'nin spor turizmindeki teşvikleri nedeniyle o bölgede kamp yapmayı seçtiklerinden bahsetti.
Avrupa'dan gelecek takım sayısında azalma
Avrupa'dan kamp rezervasonu yapan takımların sayısında geçen yıla oranla ciddi azalma yaşandığını aktaran Yaşacan, şöyle konuştu."Avrupa'dan Romanya, Macaristan, Çekya, Hırvatistan, Slovenya, Hırvatistan, Polonya gibi ülkelerin takımları Antalya'ya gelecek. Geçen sezon Antalya'da kamp yapan Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre, Avusturya, Danimarka, Norveç, İsveç gibi ülkelerden, siyasi gelişmelerden dolayı rezervasyon yaptıran yok. Ancak bu ülkelerden takımlar araştırma yapıyor, son dakilka rezervasyonlarıyla bu ülkelerden az da olsa takım geleceğini düşünüyoruz. Çünkü önceki dönemlerde kamp için tercih ettikleri Antalya'dan çok memnun kalmışlardı."
Arap takımlarının ilgisi arttı
Yaşacan, İran ve Arap futbol takımlarının Antalya'da kamp yapmayı planladığını belirtti. Çok sayıda Arap takımının ön rezervasyon yaptırdığına dikkati çeken Yaşacan, Arap ülkeleri ve İran'dan son dakika rezervasyonlarıyla çok sayıda takımı Antalya'da ağırlamayı beklediklerini söyledi. Yaşacan, bu yıl ilk defa Hindistan'dan bir futbol takımının da Antalya'da kamp yaptığını ekledi.
İlgili Haberler

Otel çalışanı, kredi çekip katıldığı şampiyonada Avrupa ikincisi oldu
Antalya'daki otellerde garsonluk yapan Denizlili vücut geliştirme sporcusu 26 yaşındaki Mesut Ala, bankadan kredi çekerek katıldığı Norveç'teki Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda ikinci oldu.

Parlamenterler, Gloria Sports Arena’da terledi
Uluslararası Parlamentolar Arası Futbol Turnuvası, Antalya-Belek’te yer alan Gloria Sports Arena'da başladı.

Regnum Hotels’in sahibi Ali Şafak Öztürk’ten şok karar
Başkanlığını Regnum Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şafak Öztürk’ün yaptığı Antalyaspor, olağanüstü kongre kararı aldı.

Antalya, spor turizminden daha çok pay almak istiyor
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, devre arasında Avrupa ve Türkiye’den birçok takımı kamp için Antalya’ya beklediklerini ifade ederek, “Şu anda mevcut rezervasyonlar var.

Ahmet Ağaoğlu: “50 golf sahası ile 1.5 milyar dolar kazanırız”
Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golf için “Dünyayı yönetenlerin sporu” dedi.

Dünyaca ünlü golfçülerin yarıştığı Belek‘te şampiyon Rose oldu
Avrupa’nın para ödülü en yüksek golf turnuvası olan Turkish Airlines Open Golf Turnuvası, Regnum Carya’da sonuçlandı.

