Türkiye'de uluslararası standartlardaki 22 golf sahasından 16'sını bünyesinde barındıran Antalya'da, yerli ve yabancı çok sayıda golf oyuncusuna hizmet veriliyor. Yıllık 500 bin oyunla 130 milyon dolarlık gelir elde edilen golf turizmi, hem ülke ekonomisini hem de ilçe halkını kalkındırıyor. Serik ilçesine bağlı Belek bölgesinde oturan ve okul harçlığını çıkarmak için ailesinin yönlendirmesiyle 14 yaşında golfe başlayan Fahrettin Kök, 'caddy' (oyuncuların vuruş sopalarını ve eşyalarını taşıyan, onlara yardımcı olan ve danışmanlık görevinde de bulunabilen kişi) olarak başladığı oyunda kısa sürede hızla yükseldi.
Bulgaristan'da şampiyonluk
Bir taraftan okul harçlığını çıkaran Fahrettin Kök, boşta kaldığı zamanlarda ise golf sahasında deneme atışları yaptı. Kök, profesyonel golfçü olmak için kendisine golf seti de aldı. Golf eğitmenlerinden ders de alan Kök, liseden mezun olduktan sonra profesyonel olarak oyuna devam etti. Golf Milli Takımı'na seçildikten sonra 2010 yılında Bulgaristan'da düzenlenen Europen Takım Şampiyonası'na katılan Kök, altın madalyanın sahibi oldu. En sevdiği golf sopası '7' numarayla iyi arkadaş olduğunu belirten Kök, ustalığını golf topunu sektirerek de gösteriyor.
Okul harçlığını çıkarmak için başladığı yolda, hem meslek sahibi olup hem de milli sporcu olan Fahrettin Kök, "Babamın tavsiyesiyle başladım. Okul harçlığımı çıkarmak amacıyla hafta sonları geliyordum. Zamanla her şeyi öğrendim ve golf eğitimini sürdürdüm. Sonraları milli takım oyunculuğuna kadar yükseldim. Yurt içi ve yurt dışı çok sayıda turnuvaya katıldım. 2010 yılında Bulgaristan'da takım olarak şampiyon olduk" dedi. Fahrettin Kök, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Maxx Royal Belek Golf Club Resort’te Golf Operasyon Sorumlusu olarak hem spor hem de meslek yaşamına devam ediyor.
İlgili Haberler

Türkiye’deki 100 milyon Euro’luk final
İstanbul'da akşam Liverpool ile Chelsea takımları arasında oynanacak olan UEFA Süper Kupa finali öncesi hazırlıklar sürerken, Taksim ve Vodafone Arena çevresinde de önlemler alınmaya başlandı.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu: “Dünyanın en iyi golf sahalarına sahibiz”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da düzenlenen Geleneksel Bayram Golf Turnuvası'na katıldı.

Marmaris, Dünya Ralli Şampiyonası'na hazırlanıyor
Sekiz yıllık bir aranın ardından geçen yıl ilk kez düzenlenen FIA Dünya Ralli Şampiyonası’na dahil Türkiye Rallisi için geri sayım başladı.

Nihat Özdemir: “Çok kaliteli 5 yıldızlı otellerimiz var. Euro 2028 için çok ümitliyiz”
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, “Hedefimiz 2028 Avrupa Futbol Şampiyonası.

Gloria Sports Arena, Gloria Cup ile Avrupa’nın ünlü sporcularını ağırlayacak
Antalya'nın en önemli turizm merkezlerinden Belek’te “Gloria Cup” kapsamında voleybol, basketbol ve atletizm branşlarında turnuvalar düzenlenecek.

Turistik ilçe, 150 milyon dolar gelir elde edecek
Muğla'nın yeryüzü cenneti ilçesi Marmaris ve çevresi, dünyanın en prestijli rallisi olan FIA Dünya Ralli Şampiyonası'na (WRC) ikinci kez ev sahipliği yapmak için gün sayıyor.
