AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı, Antalya’nın 2016 yılına göre 2017 yılını yüzde 50’ye varan bir büyümeyle kapattığını kaydetti. Antalya’nın 2014 yılında 12 milyon turist rakamına ulaştıklarını hatırlatan Yağcı, "Bu yıl 10 milyon turist rakamına ulaşıyoruz. Ama bizim öncelikli hedefimiz 2018 ve 2019 yılı içindir. Bir yıllık sıkıntının ardından, bu yılın büyümeyle geçmesi bizim açımızdan önemliydi. Başarı eşiğimiz 2014’deki rakamlardır" dedi.
"Doluluklara yansıyacak"
Konaklama sektörü için iç turizmin önemli olduğunun altını çizen Yağcı, "Son yıllarda ciddi anlamda erken rezervasyonlarla bir ivme yakaladık. İç pazarın hem kriz, hem kriz harici dönemlerde büyümesini istiyoruz. Yılbaşı tatilinde 3 günlük bir hareketlilik olacak. Kıyı bölgelerine olumlu yansıyacak. Son resmi tatille insanlara tatil yapma noktasında fırsat verecek. Bu da sektördeki açık otellerin doluluklarına yansıyacaktır. Sanatçılı, bazılarında kendi programları var. Yılbaşı günü dolu olacaktır" açıklamasında bulundu.
İlgili Haberler

AGC Başkanı Mevlüt Yeni, işadamı ve turizmcilere sitem etti
AGC Başkanı Mevlüt Yeni ise, yerel medyaya destek vermeyen işadamlarına sitem etti.

Turizm profesyonelleri turizmin en iyilerini ödüllendirdi
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’nin (POYD) resmi yayın organı GM Turizm Yönetim Dergisi tarafından verilen 'QM Awards 2017' sahiplerini buldu.

Profesyonel otelcilerden öğrencilere büyük destek
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) İstanbul’un Kültür Üniversitesi ile yapmış olduğu işbirliği ilk meyvelerini vermeye başladı.

KATİD’de 2. Murat Toktaş dönemi
Karadeniz turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) 2. Olağan Genel Kurulu 23 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirildi.

TÜROFED, 2018’den huzur, barış ve hoşgörü diledi
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, yayımladığı mesaj ile 2018 yılı için huzur, barış ve hoşgörü diledi.

Resort Kongresi sonuç bildirgesi açıklandı
Antalya'da düzenlenen Resort Kongresi'nin sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirge, kongrede yapılan açıklama, yorum ve değerlendirmelerin toplamından oluşuyor.
