Uluslararası İstanbul Turizm Fuarı'nda bir panele katılan DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, önemli ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Tourism Today / İstanbul
"Gerçekçi konuşmamız lazım" diyerek konuşmasına başlayan deneyimli turizmci "Turizmin geneline bakarsak ayaklarımızın yere basması gerekiyor. Ülkemizde turist sayısı artsa da gelirimiz aynı oranda artmıyor. Harcama yapan turist artık ülkemize gelmiyor. 2027 sezonu için de çok umutlu bir bekleyiş yok. Önceden para harcayan ve bulunduğu ortama kalite getiren bir turist grubu vardı. Şimdi turistler kendi suyunu suyunu otele kendisi getiriyor" dedi.
Enflasyon yüksek olunca biz artık pahalı bir turizm ülkesi olduk. Buna istinaden de turizm yapan dostlarımızın maliyetleri anormal arttı. Türkiye'de iki enflasyon var. Biri gerçek anlamda gelir ve kazançla ilgili olan diğeri ise otel sayısı ile ilgili olan. Çünkü eline para geçen herkes otel yapıyor. Türkiye'de en büyük problem otel enflasyonudur. Çok fazla otel yapıldı. Şu an personel bulamıyoruz. Kaliteli servis yapamıyoruz. O güzel otellerde şimdi ucuz turist ağırlıyoruz. Önceden ödeme gücü olan turistleri zembille arıyoruz. Çok güzel otellere sahibiz ama turist ucuzladı. Çünkü haksız rekabet içindeyiz. Turist bulamayan fiyat düşürüyor. Turizmde çok kötü bir duruma doğru ilerliyoruz" diye konuştu.
İlgili Haberler

Ömer Faruk Dengiz: “Bodrum’da bir tane değil, 13 tane Bodrum var!”
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Uluslararası İstanbul Turizm Fuarı (ITF) kapsamında düzenlenen panelde 2026 yılını değerlendirip 2027 beklentilerini açıkladı.

Turizme, siyaset üstü bakmalıyız!
Uluslararası İstanbul Turizm Fuarı kapsamında gerçekleştirilen panelde konuşan ÇEŞTOB Başkanı Orhan Belge, “Turizme siyaset üstü bakmalıyız” dedi.

TTYD Başkanı Oya Narin: “2027 yılında turizmde daha güçlü bir dönem bekliyoruz”
TTYD) resmi iş ortağı olduğu İstanbul Turizm Fuarı (İTF 2026), 24–25 Eylül 2026 tarihlerinde İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GETOB Başkanı Cengiz Aygün: "Türk turistler ile Marmaris'te ciddi bir doluluk sorunu yaşamadık"
GETOB Başkanı Cengiz Aygün, Uluslararası İstanbul Turizm Fuarı kapsamında düzenlenen panelde 2026 turizm sezonunu değerlendirdi, 2027 yılına ilişkin beklentilerini açıkladı.

Turizmcilerden spor turizmine desteğe yelkenli teşekkür
ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık Doğruer’e Foça'da spor turizmine ve yelken faaliyetlerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

FETOB Başkanı Bülent Uysal: "2027'de de bu yılın benzeri bir yıl yaşayacağız"
FETOB Başkanı Bülent Uysal, ITF panelinde 2026 sezonunu değerlendirerek 2027 yılı beklentilerini paylaştı. Uysal, maliyet artışları ve pazar dinamiklerine dikkat çekti.

