Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

Mehmet İşler: "Yerli turistin payı ikiye katlanacak"

1 dk okuma

Turizmde bu sezon yerli turist payının önceki yıllara kıyasla 2 katına çıkması bekleniyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, bu yılın turizmde geçen yıla göre daha iyi olmasını beklediklerini belirtti. Bu yıl yerli turiste öncelik verdiklerini kaydeden İşler, bugüne kadar iç pazarı ihmal ettiklerini vurguladı.

İşler, “Son gelişmelerden sonra iç pazarın çok ciddi bir rakam olduğunu gördük. Hatta şu an bir numaralı hedefimiz iç pazar. Çünkü 6 milyona dayanan bir potansiyeli var. Kurban ve Ramazan bayramlarında otellerimiz dolacak” dedi.

İşler, 15 Haziran - 30 Eylül döneminde 26 milyon civarında bir turist hareketliliği beklediklerini ifade ederek şöyle devam etti: “Sektördeki yerli turist payının bu sezon geçmiş yıllara oranla 2 katına çıkmasını öngörüyoruz. Bugüne kadar yerli turistte yüzde 15 civarında olan payı, son dönemde yapılan destek ve kampanyalarla yüzde 30’lara çıkartabilirsek dışarıdan gelen bütün bu gelişmelere karşı Türk turizmi daha güçlü hale gelecektir.”

Yüzde 30 Artış Olabilir

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, bu yıl geçen yıla göre daha iyi bir sezon beklediklerini söyledi. Önceki seneye göre yüzde 30’luk bir artışın olabileceğini dile getiren Polatoğlu, “Yerli turist sayısında artış olacak. Önceki yıllarda yedek müşteri olarak gördüğümüz yerli turist, ana müşterilerimiz olmaya başladı. Şu an yerli turiste bir özür noktasına geldik. Sadece maddi indirimlerle bu iş olmuyor, Türk turiste daha iyi servis verilmesi gerekiyor ve buna da başlandı” diye konuştu.

KategoriSTK
EtiketlerTÜROFEDLara
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Turizmin geleceğini konuştular
STK

Turizmin geleceğini konuştular

Aydın Turizm ve Tanıtım Platformu Genel Kurul Toplantısı’nda turizm sektörünün sorunları, çözüm yolları ve geleceği konuşuldu.

Türkiye’ye talep artacak
STK

Türkiye’ye talep artacak

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Ortadoğu bölgesinden bu yıl Türkiye'ye gelecek turist sayısında yüzde 4 ile yüzde 6 arasında artış beklendiğini açıkladı.