Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

Nizamettin Şen: “Çin ve Hint pazarları şehir efsanesidir”

2 dk okuma

TOURISM TODAY

“ITB Berlin’de de Türkiye’nin en büyük probleminin imaj olduğunu bir kez daha gördük” diyen Nizamettin Şen, “Bu imaj kaybı turizm endüstrisinden kaynaklanmıyor. Türkiye son üç yıldır büyük bir imaj kaybı var. Çünkü Türkiye’de barış dili değil nefret dili kullanılıyor. Türkiye’nin ilk önce siyasi imajının düzeltilmesi gerekiyor daha sonra da Türkiye normalleşmeli. Türkiye’nin eskisi gibi diyalog diline dönmesi gerekiyor” dedi.

Şehir efsanesi
Türkiye için 2016 yılının kayıp yılı olduğunu söyleyen Nizamettin Şen, “Türkiye turizmi hiçbir zaman bu kadar büyük bir kayıp yaşanmamıştır” dedi. 2016 yılını yaşayıp ne kadar kayıp oluştuğunu göreceklerini söyleyen Şen açıklamalarına şöyle devam etti: “Hepimiz tedbirimizi almak zorundayız. Kayıplar bu yıla has olmayacak. Bu kayıp yılları birkaç yıl daha devam edecek. Bu dönemde çok fazla konuşulan Çin ve Hint pazarı birer şehir efsanesidir. Hintli ve Çinli turistler güneşten hoşlanmaz. Hintli turist, şehir turizmine, düğün, ve golf turizmine gelir. Çinli de bir şehre gelip 1 veya iki gün kalır. Bu pazarlardan beklenti içine girmek yanlış olur.”

Antalya ve THY
Nizamettin Şen, açıklamalarında THY’yi de eleştirdi. Şen: “THY’nın Antalya’yı hub olarak kullanması gerekiyor. THY, Antalya’ya yardım etmezse Afrika’da Akra’ya haftada 14 uçuş koymasının bir anlamı yok. Neyi ne kadara taşıyacağını anlamış değilim. Koca Antalya bu kadar potansiyel ile THY’yi besleyemiyorsa 2 milyonluk Akra THY’yi nasıl besleyecek bilemiyorum” dedi.

Kemer için fırsat
Kemer turizmine de değinen Nizamettin Şen, Kemer’in bu durumu fırsata çevirmesi gerektiğini söyledi. Şen şöyle konuştu: “Kemer’in marketing miks yapması gerekiyor. Ruslar yoksa o zaman oturup bir strateji yaratıp yeni bir yüz oluşturmalı.”

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

AKTOB, tam kadro ITB Berlin'de
STK

AKTOB, tam kadro ITB Berlin'de

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Almanya'nın Berlin kentinde gerçekleştirilen ITB Berlin'de Antalya turizmi için yoğun mesai harcadı.