TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık’ın imzasını taşıyan yazılı açıklama şöyle:
“Bilindiği gibi 15.07.2016 tarihinde ülkemiz hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmış olup, hükümetimiz, emniyet güçlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve halkımızın mücadelesi ile bu darbe girişimi önlenmiştir. Yaşanan bu olay nedeniyle Ankara ve İstanbul başta olmak üzere tüm ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılmıştır.
Bu olayın akabinde, hükümetimiz tüm Türkiye’de 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan etmiştir. Belirtmek isteriz ki, olağanüstü hal durumunun vatandaşlarımız ve yurt dışından gelen ziyaretçilerimizin gündelik hayatlarına herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Herkesin bildiği üzere, yakın zamanda farklı ülkelerde de benzer uygulamalar hayata geçirilmiş olup, bu durum normal hayatı, gerçekleştirilen organizasyonları vs. etkilememiştir. Benzer şekilde, Türkiye’de de normal hayat aynen devam etmekte olup, durumun seyahat özgürlüğü üzerinde herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte, özellikle turizmimizin yoğun olduğu Antalya ve Muğla gibi turistik bölgelerde herhangi bir terör olayı yaşanmamakla birlikte alınan bu olağanüstü hal kararı ile güvenlik en üst seviyeye çıkarılmıştır. Bu kapsamda söz konusu çalışmalar devam ettirilmekte olup terörün önlenmesi kapsamında her türlü önlem alınmaktadır.
Turizm sektörünün bu zor günlerini hiçbir turiste zarara gelmeden atlatılacağına inanıyoruz. Türkiye’nin diğer ülkeler kadar güvenli bir ülke olduğunu özellikle belirtmek istiyoruz. Son zamanlarda ülkemize gelen yabancı tur operatörlerinin bu konudaki mesajlarının da bir kanıt olduğuna inanıyoruz.”
İlgili Haberler

Türkiye’deki geceleme sayısı artış gösterdi
Türkiye’de yabancı ziyaretçilerin gecelik konaklama sayısı son 10 yılda 152 milyon artarak 263 milyona yükseldi.Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED)...

TÜROFED, Bakan Avcı'ya 7 maddelik önlem talebini sundu
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile İstanbul’da bir araya geldi.

KETOB, Beldibi ve Tekirova’da otelleri ziyaret etti
Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) yönetimi Beldibi ve Tekirova otellerini ziyaret etti.

TYD, Barlas Küntay’ı mezarı başında andı
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) Kurucusu ve Onursal Başkanı Merhum Barlas Küntay vefatının 17. yılında mezarı başında anıldı.

Oteller su faturalarını ödeyemeyecek durumda
Su ücretlerine yapılan zamlara tepki gösteren Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) fiyat indirimi talebine Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden olumlu yanıt alamadı.

Emniyet müdüründen KETOB’a ziyaret
Kemer İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’ne (KETOB) iadeyi ziyarette bulundu.
