Türkiye’de turizm sektörünün en köklü ve en büyük temsilcilerinden, konaklama sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) yeni yönetimi belli oldu. TÜROB 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Hilton İstanbul Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi.
Seçimli genel kurulda tek liste ile seçime gidilirken, oylama sonucunda TÜROB'un yeni yönetim ve denetim kurulları da belli oldu. 2004 yılından bu yana TÜROB’un başkanlığını yürüten Timur Bayındır, başkanlık koltuğunu devretti.
Genel Kurul sonrası toplanan yeni yönetim kurulu, önceki dönem Başkan Yardımcısı olan Müberra Eresin’i Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçti. Eresin, geçmişi 50 yıla uzanan TÜROB’un ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Armin Zerunyan, Hediye Güral Gür ve Taner Yallagöz, başkan yardımcılıklarına getirildi. TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir de profesyonel Genel Sekreter olarak atandı.
TÜROB 48 yılı geride bıraktı
Başkanlık koltuğunu Müberra Eresin’e devreden Timur Bayındır, “Bundan tam 48 yıl önce, saygıdeğer kurucularımız Birliğimizin bugünlere başarı ile ulaşacağından emin bir şekilde yola çıktı. Bizler de TÜROB’u, Türk turizmine kayıtsız şartsız hizmet eden güçlü bir sektör olarak bugünlere taşımanın mutluluğu içerisindeyiz. TÜROB kurulduğu ilk günden itibaren, birlikte hareket etmenin bilincinde olan, nitelikli otel ve turizm işletmelerinin üye olduğu, Türkiye turizminin dinamik, kapsayıcı ve köklü sivil toplum örgütüdür. Türk turizminin rekabet gücünü artıran ve bu gücü sürdürülebilir hale getirmek için çalışan paydaşlardan biri olarak, şu an 14 temsilciliğimiz ile tüm Türkiye’de faaliyet göstermekte olan Birliğimiz güçlenmeye devam edecektir” dedi.
TÜROB’un yeni Başkanı Müberra Eresin de, TÜROB gibi köklü bir kurumda başkanlık koltuğuna oturmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eresin, hem turizm sektörü hem kamu ile işbirliği içinde Türk turizmini daha da ileri taşıyabilmek için elbirliğiyle çalışacaklarını kaydetti.
Müberra Eresin kimdir?
Müberra Eresin, turizm kariyerine 1987–1989 yılları arasında Eresin Taxim Hotel’de başladı. Eresin, 1989 yılında Pragon Restaurant (İngiltere), 1990 yılında Bath Spa Hotel’de (İngiltere) görev aldı. Meslek hayatına 1991–1992 yılları arasında Royal Crescent Hotel’de devam etti. Eresin, 1992–1993 yılları arasında Eresin Taxim Hotel’e Rezervasyon Supervizörü olarak atandı. 1993–2001 yılları arasında Eresin Taxim, Eresin Topkapı ve Eresin Crown Hotel’de Satış Direktörü, 2003–2008 yılları arasında Eresin Hotel İstanbul Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev aldı. Müberra Eresin, şu anda Eresin Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Eresin Hotels Genel Müdürü olarak görev yapıyor.
TÜROB Yönetim Kurulu
Müberra Eresin (Başkan) - Eresin Otelleri/Eresin Turizm
Armin Zerunyan (Başkan Yardımcsı) - Hilton Türkiye
Hediye Güral Gür (Başkan Yardımcısı) - NG Otelleri
Taner Yallagöz (Başkan Yardımcısı) - Yaşmak Otelleri
Kasım Zoto (Genel Koordinatör) - Armada Hotel
Levent Erdoğan (Muhasip Üye) - MyDora Hotel
İsmail Taşdemir (Genel Sekreter)
Banu Dedeman - Dedeman Türkiye
Temel Aygün - Titanic Türkiye
Richard Appelbaum - Divan Türkiye
Orkun Petekçi - Accor Türkiye
Nuri Kalyoncu - Point Türkiye
Ayhan Hacıbektaşoğlu - Barın Hotel
Uygar Koçaş - Le Meridien Etiler
Ziya Cihan - WOW İstanbul Hotel
Mustafa Topaloğlu - All Seasons Hotel
İlgili Haberler

POYD, profesyonel otelcilerle büyüyor
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’nin (POYD), Mart ayı yemekli toplantısı Miracle Resort Hotel’de gerçekleşti.

POYD, 27 yaşında
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), kuruluşunun 27. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, UITT’de
TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Ukrayna-Kiev’deki UITT Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katıldı.

Cem Karaca: “Bütün yük resort turizm yapanların omuzunda, bu yükün dağıtılması lazım”
Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeler Birliği (ATİB) Başkanı Cem Karaca, alternatif turizmin Türkiye’nin 2023 hedefi olan 70 milyon turist, 70 milyar dolar turizm geliri hedefine…

Profesyonel otel yöneticileri ve öğrenciler iş için buluştu
İstanbul Kültür Üniversitesi İşletmecilik Meslek Yüksek Okulu'nda 36 ulusal ve uluslararası şirket kariyer günlerinde yaklaşık 1200 öğrenci ile bir araya geldi.

TUREB’in yeni başkanı Suat Tural oldu
Turist Rehberleri Birliği (TUREB) 3. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleştirildi. Yapılan genel kuruldaki seçim sonrasında TUREB’in yeni başkanı Suat Tural oldu.
