Turist sayısındaki düşüş, tur rehberlerini de vurdu. Sonbahardan bu yana tura çıkmayan çok sayıda rehberin olduğunu kaydeden Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı, konuyu Başbakan Binali Yıldırım'a ilettiklerini belirtti.
Gazete Habertürk'ten Aykut Yılmaz imzalı habere göre; 10 bin tur rehberini barındıran TUREB, zor durumdaki üyeleri için harekete geçti. Başbakan Yıldırım'a tur rehberlerinin yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerini anlatan bir rapor sunduklarını belirten Apalı, "Arkadaşlarımız başka alanlarda çalışma arayışlarına girdiler. Teşvik paketlerinde tur operatörlerine, otellere, işletmelere belli destekler sağlanırken rehberler hep dışarıda kaldı" dedi.
İlgili Haberler

POYD, üyeleri ile EXPO 2016’da buluştu
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Ağustos ayı yemekli toplantısını EXPO 2016 Antalya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

ATSO Başkanı Çetin: "Zor dönemin bitmiş olması hepimizi sevindirdi"
ATSO Başkanı Davut Çetin, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin'in gösterdiği irade, iki ülke ve Antalya açısından son derece güzel bir gelişme olmuştur.

DENTUROD Başkanı Şen: "İhale şartları gözden geçirilmeli"
Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerindeki gişelerle, satış ve ticari alanları kiraya veriyor.

Türkiye Otelciler Meclisi için ilk adım atıldı
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) 2016 yılı değerlendirmesi ve 2017 bakış temalı öğle yemeği Mardan Palace’da gerçekleştirildi.

KETOB üyesi yöneticilere liderlik eğitimi
Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) ve Seçilenler Eğitim işbirliği ile Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu moderatörlüğünde “Global yönetici yetkinliklerinin arttırılması” eğitim programı A.Ü.

Skal Antalya ve KETOB Kemer’de buluştu
Skal Antalya’nın Ağustos ayı geleneksel yemeği Limak Limra’da gerçekleştirildi.
