Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

TUREB, zor durumdaki üyeleri için harekete geçti

1 dk okuma

Turist sayısındaki düşüş, tur rehberlerini de vurdu. Sonbahardan bu yana tura çıkmayan çok sayıda rehberin olduğunu kaydeden Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı, konuyu Başbakan Binali Yıldırım'a ilettiklerini belirtti.

Gazete Habertürk'ten Aykut Yılmaz imzalı habere göre; 10 bin tur rehberini barındıran TUREB, zor durumdaki üyeleri için harekete geçti. Başbakan Yıldırım'a tur rehberlerinin yaşadığı sıkıntıları ve çözüm önerilerini anlatan bir rapor sunduklarını belirten Apalı, "Arkadaşlarımız başka alanlarda çalışma arayışlarına girdiler. Teşvik paketlerinde tur operatörlerine, otellere, işletmelere belli destekler sağlanırken rehberler hep dışarıda kaldı" dedi.

KategoriSTK
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
STK

KETOB üyesi yöneticilere liderlik eğitimi

Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) ve Seçilenler Eğitim işbirliği ile Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu moderatörlüğünde “Global yönetici yetkinliklerinin arttırılması” eğitim programı A.Ü.