TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık başkanlığında, TÜROFED heyeti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmcilerini ziyaret etti.
KITOB davetlisi olarak 08-09 Mayıs 2012 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giden Osman Ayık başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ahmet Tok, Gülçin Güner ve TÜROFED Koordinatörü Necip Boz'dan oluşan TÜROFED heyeti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Başbakanı İrsen Küçük ve Turizm Bakanı Ünal Üstel ile görüşmelerde bulundu.
Yapılan ziyarette TÜROFED olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren turizmcilere her türlü desteğin verilmesi, nitelikli eleman temini, elemanların eğitimi, gerek tanıtma gerekse pazarlama konusunda yardımda bulunulması hususunda fikir birliğine varıldı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm Bakanı Ünal Üstel'in başkanlığını yaptığı ve TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, KITOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dolmacı ile diğer heyet üyelerinin de katıldığı toplantıda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren otelcilerin sorunları tartışıldı.
İnternet ortamında otellerin, konaklama rezervasyon ve satışının gerçekleştirildiği Booking.com isimli web sitesinin, KKTC otellerini pazarlama kapsamından çıkarması sonucu mağdur duruma düşen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti otelcilerinin mağduriyetini önlemek amacıyla TÜROFED tarafından Booking.com nezdinde yapılan girişimden memnun kaldıkları belirtildi. Bununla birlikte yapılan girişimin sürdürülmesinin yararlı olacağı, TOBB ile bağlantı kurularak konunun daha ciddi ve etkili olarak izlenmesi, ayrıca önümüzdeki yıllarda yapılacak tanıtım çalışmasının bölgesel niteliğe dönüştürülmesi, Türkiye'ye tur düzenleyen tur operatörlerinin programlarına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de almaları yönünde çaba gösterilmesi konusunda mutabık kalındı.
İlgili Haberler

Erkan Yağcı: “Türk vatandaşına kapalı, rakip destinasyonlara açık bir dijital pazar Türkiye turizmine kaybettirir”
TÜROFED Başkanı Erkan Yağcı, dijital konaklama platformlarının Türkiye’deki faaliyetlerini düzenleyen yasa taslağının önümüzdeki günlerde Meclis’e gelmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Osman Ayık: “Turizm sektörü çok ağlayan bir sektör gibi algılanıyor”
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, kamu ve siyaset çevresinde turizm sektörünün çok ağlayan bir sektör gibi algılandığını söyledi.

TÜROFED’den Booking.com açıklaması
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), mahkeme kararı ile kapatılan Booking.com hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

İspanyol otelciler, Antalya turizmini ve otellerini inceliyor
İspanyol turizmciler, Antalya’da Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) ve TÜROFED Başkanı Osman Ayık ile bir araya geldi.

“Dünya dijital ticaret ile kazanıyor, biz Booking.com’u kapatıyoruz”
E-ticaret alanındaki gelişmelerin hız kazandığını belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, küresel perakende e-ticaret hacmindeki artışa dikkat çekti.

Otelciler ve tatilciler mağdur
TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, merdiven altı rezervasyon sitelerinin online pazarda kurulan dengeleri bozduğunu söyledi.

