Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

TÜROFED, tahsis sürelerinin uzatılmasını memnunlukla karşıladı

2 dk okuma

Başkan Ayık’ın değerlendirmesi şöyle:

Bilindiği üzere, tesislerin birçoğunun sözleşme süresi 49 yıl olarak 1985 yılından beri tahsis edilmeye başlanmıştır. Bu süre içerisinde tesisler yıpranmış ve işletmecileri tarafından gerekli bakım ve onarımları yapılmakla birlikte, tahsis süreleri azalan yatırımcıların köklü yenileme yapma olanakları azalmış ayrıca, tesislerin bulundukları arazinin tahsis süresinin az olması nedeniyle bankalar tarafından teminat kapsamında değerlendirilmemesi nedeniyle kredi bulmalarında zorluklar ortaya çıkmaktaydı.

Uluslararası turizm pazarında rekabet gücümüzü düşürecek bu durum tarafımızdan sürekli olarak gündemde tutulmuş, kamu kurumları nezdinde sivil toplum örgütleriyle birlikte yaptığımız girişimler sonucu Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve Maliye Bakanlığımızın konuya gösterdikleri olumlu yaklaşımla konu hükümetimizce hızla sonuçlandırılarak bizleri memnun eden sonuca ulaşmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tahsisi yapılan arazilerin aynı zamanda dileyen yatırımcı ve işletmecilere satılabilmesinin sağlanması da kanunun en önemli yanlarından biridir.

Kanunda yapılan düzenlemeyle, yapılacak ek yapılaşmaların ve halen yapılı olup ilgili merciden gerekli belgelerini alanların da sözleşmeye dahil edilmesi, hali hazırda bulunan bazı sıkıntıları da ortadan kaldıracaktır. Burada en önemli husus; kanunun 3. fıkrasında belirtildiği gibi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı düzenleme çalışmalarına konuya ilişkin sivil toplum örgütlerinin de katılımıyla oluşacak ortak bir çalışma sonucunda, uygulanabilir ve taraflarca kabul edilebilir tebliğin hazırlanmasıdır.

Bu kapsamda; TÜROFED olarak üzerimize düşen her türlü katkıyı ve sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzun bilinmesini ister, bu vesile ile kanunun hazırlanmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara başta Sayın Maliye Bakanı, Sayın Kültür ve Turizm Bakanı olmak üzere herkese teşekkür ederiz.”

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler