Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

TÜRSAB: “Genel kurul sürecini etkilemeye çalışıyorlar”

1 dk okuma

TÜRSAB’ın üyelerine yaptığı yazılı açıklama şöyle:

Rekabet Kurumu’nun, hac ve umre organizasyonları nedeniyle Birliğimiz ve ilgili iştiraklerinin faaliyetleri hakkında soruşturma başlattığı yönünde basında çıkan haberler dolayısıyla üyelerimize bilgilendirme yapılması gerekliliği doğmuştur.

Rekabet Kurulu’nun kararına dayanak oluşturan şikayet konusunda isnad edilen iddialar yönünden Rekabet Kurumu’na yasal süresi içerisinde savunma ile birlikte delillerimiz sunulacaktır. Ancak Birliğimiz üyesi seyahat acentalarının bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamaların yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Bilindiği üzere Birliğimiz üyesi hac ve umre faaliyeti gerçekleştiren seyahat acentaları; hac ve umre organizasyonlarının niteliği gözetilerek, yasal mevzuat kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Başkanlığında oluşturulan Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu’nun kararları doğrultusunda hareket etmektedir. Birliğin, şikayet konularına ilişkin uygulamalarının da bu kararlar çerçevesinde olduğu çok nettir. Birliğimiz; Suudi Arabistan’a giden vatandaşların ibadetlerini ve bu ibadetlerin en iyi şekilde yapılmasını sağlayan tamamlayıcı hizmetleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kontrol mekanizması içinde birlikte yürütmektedir.

Kanaatimizce, Birliğimiz üyesi bir kısım seyahat acentalarımızın ve içinde oldukları oluşumun, Birlik Olağan Genel Kurul Toplantısından beklentilerine cevap bulabilmek için haksız, asılsız ve kötü niyetli davranışlar ile genel kurul sürecini etkileme çabalarına yönelik bir şikayet girişiminde bulunduğu anlaşılmaktadır.

Bu kişiler, amaçları doğrultusunda üyesi olduğu Birliğe ve dolayısıyla meslektaşlarına zarar vermekten imtina etmemektedirler.

Dolayısıyla akli selim Birliğimiz üyesi seyahat acentalarının dikkatinden bu durumun kaçmayacağına kuşku yoktur.

Konuya ilişkin Birliğimiz tarafından hukuki süreç yürütülecek ve üyelerimize gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

(TÜRSAB)

KategoriSTK
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Acente

2017 hedefi 1 milyon Arap turist

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Başkanı Mehmet Akkuş, Arap turist sayısında geçen yılın rakamlarını yakalamayı hedeflediklerini söyledi.