Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

UKRAYNALI TURİST SAYISI ARTACAK MI? Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı cevapladı…

3 dk okuma

Serik ilçesi Boğazkent Mahallesi’nde düzenlenen zirveye Ukrayna’dan gazeteciler, turizm kuruluşları, sivil toplum temsilcileri katıldı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, dünyaya açılmak istediklerini ifade ederek, “Biz komşusu aç yatarken tok yatan değiliz. Ukrayna'da olaylar savaşlar olurken en az olan kadar biz de üzülüyoruz. Onun için biz bölgemizde komşularımıza çevremizde huzur istiyoruz barış istiyoruz istikrar istiyoruz. Bunlar gerçekleştiği zaman sadece Antalya değil Türkiye bütün bölge kazanır. Bu zirvenin ülkenin arasındaki ilişkilere katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bugüne kadar Türkiye ile Ukrayna arasında hiçbir sorun olmadı. Bundan sonra da inşallah olmaz” dedi.

Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bizim ülkemiz kendisine getirilen her türlü engellere rağmen uluslararası yarışı layıkıyla yapmaya kararlıdır azimlidir. Antalya turizm cenneti. Güneş Deniz Kum hava güzelliği klasik olarak bunları sunuyor ama onun ötesinde Antalya'nın binlerce yıllık kültürü ve doğa güzelliklerini de sunuyor. Ukrayna'daki Savaş da mağdur olanların yakınlarında misafir ediyoruz. Antalya'dan memnun ayrılıyorlar. Çünkü turist olarak sunduğu hizmetler ortada. Hizmeti en iyi şekilde vermenin amacı içerisindeyiz. Başka ülkelerle kıyaslandığında ülkemizin tercih edilecek bir ülke olduğunun farkındayız. İnsanlarımız sıcakkanlıdır gelenleri Tanrı Misafiri olarak kabul ederler. Sizler kendi gözlerinizle Antalya'nın özelliklerini neler sunduğunu gözlemleyerek anlatacaksınız. İnşallah ilişkilerimiz gelişerek devam edecek.”

Dost ülke Ukrayna ile ilişkilere önem verdiklerini belirten TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Erbay Kücet de, “Dost ülke Ukrayna ile ilişkilerimize büyük önem arz ediyoruz. Gerek Sayın Cumhurbaşkanımız gerekse iki ülke arasındaki Parlamenterler arasındaki ilişkiler temaslar ile ziyaretleri en üst düzeyde devam ettiğinde işaretli şahidiz. Dışişleri Bakanımız da bu bölgenin insanıdır. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu da bir Antalya'da Serik için ve ülke için bir avantajdır. Sizler nasıl Türkiye yakından takip ediyorsanız bizde Ukrayna'yı takip ediyoruz. Ukrayna'nın tüm çabalarını izliyoruz. Ülkenize döndüğünüzde Türkiye'den kamuoyuna gözlemlerinizi en iyi şekilde anlatacağınıza inanıyorum. Parlamento olarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyuyoruz Forumun verimli olmasını ve ülkemizden memnun ayrılmanızı diliyorum” diye konuştu.

Ukrayna Turizm Federasyonu Başkanı Oleksandır Navikowenskiy ise Türklere karşı büyük sevgi beslediğini ifade ederek, “Tabi ki terör turizmine büyük zarar veriyor baltalıyor. İlişkilerimiz gerçekten iyi bir şekilde ivme kazanmıştır. Ukrayna'dan Türkiye'ye 1 milyon kişi ziyaret etti. Bundan sonra bu ivme kazanmaya devam edecektir Türk meslektaşlarımız gerçekten çok büyük emekler verdi. Ukraynalıların kalbinde de bu sevgi dolu çalışmalar mutlaka karşılığını bulacaktır. Turistler Türkiye'ye hayran kalıyor. Tarih ve kültür olarak çok zengin bir ülke Türkiye. Bütün şehirler yöresel mutfaklar tarihi yerler bizim turistler tarafından daha tam keşfedilmedi. Ülkemiz bunları tanıdıkça daha büyüyecek ve gelişecektir. Sizler çok şanslısınız çünkü insanlar burada 9 ay tatil yapabilir. Türkiye'den çok şey öğreniyoruz. Bunlar çok önemli faaliyet alanları sizin bize destek verdiğinizin de farkındayız. Bunu bilmenizi istiyoruz. Bu gelişmeler çok önemli Dostluk söz konusuysa. Ukrayna'dan 1 milyon turist geldi. Umarım bu seneye daha da artar. İnşallah ticaretimizde ekonomimizde daha iyi devam eder. Benim kalbimde de Türkiye'ye Türklere karşı büyük sevgi var aşk var. Benim çocuklarım da aynı böyle. Bu sevginin hepimizin kalbinde olması lazım ki daha sonraki nesilde su sevgiyle bu İşlere devam etsin. Türkiye gerçekten hep turistlere kucak açmıştır. Biz de kucak açan bu ülkeye aynı şekilde sevgi ile yaklaşmamız lazım” dedi.

KategoriSTK
EtiketlerAntalya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
STK

Türk turizmi ağır hasarlı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) yayınladığı rapor, ülke ve İzmir turizmindeki “ağır hasarı” ortaya koydu.