Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

3 günlük tatil planı yapacaklar dikkat!

1 dk okuma

Ayvalık, Cunda, Ören, Akçay, Güre ve Altınoluk gibi turizm merkezlerinin bulunduğu, yaklaşık 115 kilometrelik sahiliyle iç turizmde önemli potansiyele sahip Edremit Körfezi'nde mayıs ayıyla birlikte başlayan hareketlilik sürüyor.

Özellikle hafta sonlarında canlılığın daha da arttığı bölgede 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın cuma gününe denk gelmesiyle oluşan 3 günlük tatil dolayısıyla yoğunluk yaşanacak.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, yıllık yaklaşık 3 milyon gecelemeyle iç turizmin lideri olan Edremit Körfezi'ndeki turizm merkezlerinin, giderek yoğunlaştığını söyledi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 3 günlük bir tatil oluştuğunu ifade eden Çaltı, şöyle konuştu: "3 günlük ve daha uzun tatil dönemlerinde, yaz tatillerinde bu bölgemizde, haddinden fazla dolulukla karşılaşıyoruz. 19-21 Mayıs için de şu anda tesislerimiz yoğun talep alıyor. Bu 3 gün için rezervasyonların yüzde 100'lere ulaşacağını bekliyoruz. Bu yıl turizmden çok umutluyuz ve mayıstaki gelişmeler yazın iyi geçeceğini gösteriyor. Tatil yapmak isteyenlere, Kazdağları'nın eteklerini, Edremit Körfezi'ni başta Akçay, Altınoluk, Ayvalık, Burhaniye, Gömeç gibi bölgelerimizi gelip görmelerini ve tatillerini, bu bölgede geçirmelerini tavsiye ediyorum. İlk turizm hareketinin başladığı yer burasıdır."

Haberin devamını okumak için tıklayınız

.

KategoriTatil
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2017
Tatil

Independent: "Bu yaz tatil için Türkiye'ye gidin"

İngiltere'de internnetten yayın yapan Independent Gazetesi, tatil için geçen yıl Türkiye'yi tercih edenlerin sayısının düştüğü ancak gitmeyenlerin Ege'nin güzelliklerinden mahrum kaldığını yazdı.

Tourism Today haber arşivi 2017
Tatil

En ucuz tatil destinasyonu Türkiye oldu

Turizmde Türkiye yasağının sona ermesiyle Türkiye'ye Rusya'dan turist akını 1 - 9 Mayıs arası dönemi kapsayan geleneksel Mayıs Tatili'nde başladı.