Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Çanakkale'nin Ayvacık, Ezine ve İzmir'in Dikili ilçeleri 3 günlük 23 Nisan tatili ile turizm sezonunu erken açmaya hazırlanıyor. Otellerde doluluk oranları yüzde 75'lerde seyrederken, önümüzdeki hafta rezervasyonlarda artış bekleniyor. Kazdağları, termal tesisleri ve sahilleri ile dikkatleri bu kısa tatilde de çeken Kuzey Ege, İstanbul ve Ankara uçuşları yanı sıra kolay ulaşımı ile tatilcilerin tercihi oluyor.
3 günlük kısa tatili değerlendiren Edremit Belediyesi'nin termal turizm işletmesi Genel Müdürü İbrahim Yakın, "Ocak ve şubat ayları yoğun geçti, kaplıca oteli olduğumuzdan dolayı. Mart ayı geçen senenin biraz üstünde. Nisan ayında biraz daha hareket gözleniyor. Gezi gruplarımız başladı. Dolayısıyla buna bağlı olarak 23 Nisan'da 3 gün tatil olmasından dolayı doluluklarımız şu an itibariyle yüzde 70 - 75 dolaylarında seyrediyor" dedi.
Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği (EKTİD) Başkanı Yahya Yavuz ise "20 Nisan akşamı başlıyor tatil. Bu 23 Nisan dönemlerinde 3 günlük tatiller genelde bizim grupların daha çok rağbet gösterdiği bir tatil konsepti. Özellikle Çanakkale Şehitlik Turları ile birleştiğinde iki gün yoğunluk yaşıyoruz. 21 ve 22'sinde otellerimizin hemen hemen büyük bir kısmı rezervasyon aldı. Aynı zamanda bölgemizdeki termal oteller bu süreçte günübirlikçilerden faydalanıyor" dedi. Turizm İşletmecileri ve oteller ise 3 günlük tatil öncesi son hazırlıklarını yoğun bir şekilde yapıyorlar.
İlgili Haberler

Araplar Türkiye'de balayını sevdi
Araplar, Türkiye'de balayı yapmayı sevdiler. Balayının ilk günü Türk geleneklerine göre süslenmiş düğün arabası ile İstanbul'u gezen Arap çiftler, akşam yemeğini ise yatta yiyorlar.

İşte en ucuz biletin olduğu gün
Tatil sezonu yaklaşırken, ucuza uçuş bileti almanın püf noktaları araştırıldı. Buna göre; yurt içinde en ucuz bilet pazar günü alınabiliyor.

3 günlük tatilin gözdesi Kuzey Ege oldu
Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle 3 günlük tatil sahilleri doldurdu.

O ülkenin vatandaşları arabalarını da tatile götürüyor
Yurt dışında tatil yapan Araplar turistler, birbirinden lüks otomobillerini de beraberinde götürüyor.

Tatilcilere göre ‘İkinci tur’ ihtimali yok!
Erken seçim kararının açıklanması ile birlikte tatil planları yapan insanlar rezarvasyonlarını iptal ettirdiler.

İlkbaharda tatil için en ucuz Avrupa şehirleri belirlendi
İngiliz The Telegraph Gazetesi ilkbahar aylarında tatil yapmak için en ucuz Avrupa şehirlerini belirledi.
