T24’te yer alan habere göre, Tüketici Birliği Federasyonu tarafından yapılan araştırma sonuçları bu yıl tatil için bütçesi olmadığını belirten tüketicilerin oranının yüzde iki artarak 71,76'ya yükseldiğini gözler önüne serdi.
Tüketici Birliği Federasyonu Tüketicinin Nabzı Çalışma Grubu Başkanı Yunus Emre Bitmez, "Geçtiğimiz yıl tatile gidemeyenlerin sayısı, bu yıl daha da arttı. Tatil ve dinlenme, her çalışan için anayasal bir haktır. Milyonlarca yurttaşın anayasal hakkını kullanamıyor olması, yaygın bir hak ihlâli niteliğindedir" dedi.
İlgili Haberler

Küresel ısınma turistleri yeni destinasyonlara yönlendirebilir
Küresel ısınma nedeni ile popüler destinasyonlardaki sıcaklıkların artması turistleri yeni destinasyonlara veya tatillerini gerçekleştirebilmeleri için yılın farklı aylarına yönlendirebilir.

Aşırı sıcaklar turistlerin tatil tercihlerini etkileyecek mi?
Bütün Avrupa’yı etkisi altına alan ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havaların turistlerin tatil tercihlerindeki etkisi merak konusu oldu.

Temmuz'da en çok tercih edilen destinasyonlar açıklandı
TatilBudur, temmuz ayında en çok tercih edilen tatil rotalarını açıkladı. Temmuz boyunca tatilcilerin en çok tercih ettiği lokasyonlar Alanya, Side, Kemer, Belek, Bodrum ve Kuşadası oldu.

Rus turistler, Türkiye’de nasıl ucuza tatil yapabilir?
Rus turistler için Türkiye’de nasıl ucuz tatil yapılabileceğinin yolları açıklandı.

Akdeniz'de yaz tatillerinin sonu mu geliyor?
Avrupa'nın güney kıyılarında yaşanan aşırı sıcak hava dalgaları, tatilcileri daha serin ülkelere itiyor.

Hangi burçla seyahate çıkılır?
En yakın arkadaşıyla ya da çok sevdiği bir dostuyla ilk kez tatile çıkacak herkes içten içe biraz endişeli olur. Çünkü yola birlikte çıkacakları kişinin tatilde nasıl biri olacağını merak ederler.

