Haberrus'da yer alan habere göre; Moskova ve St. Petersburg'a yapılacak bir haftalık ortalama bir seyahatin sunulan hizmetlerin kalitesine göre 900 dolardan 2500 dolara kadar yükselebileceği belirtiliyor. Ayrıca yabancıların, Rusya seyahatine başlamadan 60 gün önce tur satın aldığı söyleniyor.
Rusya'ya gelen turistlerin rotası da değişmiyor. Yüzde 95'i zamanlarını Moskova ve St.Petersburg'da geçiriyor. ATOR'a göre turistlerin bu iki şehir dışına çıkmasının temel sebebi altyapı eksikliği ve lojistik zorluklar.
Nadir de olsa Rusya'nın Kazan şehrini, Baykal gölünü, Altay ve Kamçatka bölgesini ziyaret eden turistler de var. Bir diğer veriye göre turistlerin Rusya'yı ziyaret etmesinde vize çok büyük rol oynuyor.
ATOR verilerine göre Rusya'nın vize muafiyeti getirdiği ülkelerle turizm ilişkileri hızlı bir şekilde yükseliyor. Örneğin Türkiye - Rusya arasında imzalanan vizesiz giriş - çıkış anlaşmasından sonra her yıl Rusya'ya gelen Türk turistlerin sayısı iki kat artmıştı. Vize muafiyetinin iptalinden sonra ise sadece 2016 yılında yüzde 82 oranında düşüş yaşandı.
İlgili Haberler

2017’de 100 bin emekliyi tatil ile buluşturacaklar
Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) imzaladığı protokolle tatil imkanı elde eden emeklilerin ilk kafilesi Alanya'ya geldi.

Mehmet Müezzinoğlu: "1 milyon emekli her şey dahil tatil yapacak"
Emeklilere müjde üstüne müjde geliyor. Mart ayında başlayan promosyondan sonra 1 milyon emekliye her şey dahil ucuz tatil de geliyor.

Paskalya tatili turizmi hareketlendirdi
Hristiyanların en önemli bayramı olarak kabul edilen Paskalya Bayramı nedeniyle Muğla'nın Marmaris ilçesine 1200 İngiliz turist geldi.

Emekliler Alanya’da tatil yapacak
Türkiye genelinde yaklaşık 900 bin üyesi bulunan Türkiye Emekliler Derneği’nin (TÜED) organizasyonuyla derneğe üye emekliler kış ve bahar aylarında Alanya’da tatil yapacak.

Rusya Dışişleri: "Türkiye'de bu el işaretlerini yapmayın"
Rusya devleti, yurtdışında tatile gidecek olan Rus turistlere "nasıl davranmaları gerektiği" konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ruslar için yeni satış modeli
DenizBank Genel Müdürü Ateş, Rus turistlerin sabit ruble fiyatı üzerinden taksitler halinde bilet ve tur paketi satın alma imkanına kavuşacaklarını söyledi.
