Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

Türklerin bayram tatili tercihi

2 dk okuma

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'e konuşan Yıldırım, bayram trafiğinin 24 Haziran'da başladığını ve 15 Temmuz'a kadar süreceğini kaydetti. Yıldırım, ''Bu dönemde yaklaşık 20 milyon kişi otobüsle, 6 milyon kişi uçakla, 480 bin kişi de trenle yolculuk yapacak. 1 milyar TL otobüste, 1.2 milyar TL uçakta, 400 milyon TL de trende ciro oluşacak" dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının, iç turizmde büyük bir hareketlilik sağladığını belirterek, "2015'te bayram tatili süresinin kısa olması nedeniyle yurtiçinde 180 bin ve yurtdışında 20 bin kişi tatile çıkmıştı. Bu yıl 9 günlük dönemde ise yaklaşık 500 bin kişi tatile çıkacak ve 500 milyon TL'lik bir hacim oluşacak" diye konuştu.

UÇAK FİRMALARI EK SEFER YAPACAK

Bayram tatili nedeniyle artan talebi karşılamak için havayolu şirketleri ek sefer kararı aldı. Türk Hava Yolları (THY), iç hatta Dalaman, Bodrum ve Antalya'ya 25 ek sefer yapacak. Pegasus, tatil döneminde Ankara, Kayseri, Elazığ, Şanlıurfa, Ordu-Giresun, Samsun ile Trabzon'dan, Antalya, Bodrum ve İzmir'e ek seferler planlandığını bildirdi. Ek seferlerin 79'unun en çok tercih edilen yurtiçi uçuş noktalarına, 36'sının ise Antalya, İzmir, Ankara ve Adana'dan KKTC'ye yapılacağı kaydedildi. Onur Air de Ramazan Bayramı tatilinde artan talebi karşılamak için filosundaki geniş gövdeli uçaklarla seferlerini gerçekleştireceğini açıkladı.

SANATÇILI KIBRIS'A BÜYÜK İLGİ

Joly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, Ramazan Bayramı'nda yurtdışı satışlarının yüzde 100'ünü yurtiçinin ise yüzde 90'ını tamamladıklarını söyledi. Erkan, "Ayrıca sanatçılı gala programlarının yapıldığı Kıbrıs büyük ilgi görüyor" dedi.

OTEL FİYATLARI YÜZDE 10 GERİLEDİ

Tatilbudur .com Genel Müdürü Bülent Kuş, haziranda geçen yıla göre yüzde 73 büyüdüklerini söyledi. Kuş, "Bayramda oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı. Fiyatlar ise geçen yıla oranla yüzde 10 ila 20 arasında geriledi" diye konuştu.

YURTDIŞINDA YİNE İTALYA GÖZDE

Etstur Genel Müdür Yardımcısı Suat Özbek, Antalya Kemer'in büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Ege'de ise Bodrum gözde. Yurtdışında da İtalya yine ilk sırada. Bunu Benelüks, Uzakdoğu ve Balkan turları takip ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Tatil

Tatilini EMITT'ten al

Bölgesinde lider ve dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – EMITT, 26 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Tourism Today haber arşivi 2016
Tatil

Yerli turiste uygulanan fiyat dudak uçuklatıyor

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Noyan Doğan, 27.06.2016 tarihinde kaleme aldığı yazısında "Erken rezervasyon yaptırdıysanız, bu yazıyı okumadan seyahate çıkmayın" sözlerine yer verdi.