Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2018

Alışveriş devi Alibaba’nın açtığı otelde insanlar çalışmıyor

1 dk okuma

TUYED’in dış kaynaklardan derlediği bilgilere göre, Alibaba Future olarak da anılacak olan otel, Alibaba Xixi Park'ın doğu kanadında yer alıyor. Birçok teknolojik yeniliklerle donatılan otelin, müşterilerine akıllı bir misafirperverlik hizmeti sunacağı belirtiliyor.

İnsanların istihdam edilmediği otelde, check-in/check out, kat hizmetleri gibi tüm işleri robotlar yapıyor. Otel bu özelliğinden dolayı “robot otel” olarak da biliniyor. FlyZoo Otel’de akıllı hoparlörler gibi en son teknolojik yeniliklerle donatılmış yedi temalı oda bulunuyor. Sese duyarlı son teknoloji sayesinde, otel misafirleri odanın sıcaklığı ve ışık yoğunluğununun yanı sıra, odadaki tüm aletleri sesle kontrol edebilecek.

Alibaba yönetimi, kuluçka merkezi gibi projelendirdikleri FlyZoo Hotel ile müşteri deneyimlerini misafirperverlik anlayışıyla bütünleştirerek geliştirmeyi hedefliyor.

KategoriTeknoloji
EtiketlerÇin
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2018
Teknoloji

Online tatil pazarı 20 milyar TL'yi aşacak

İnternet üzerinden yapılan seyahat harcamaları ile otel ve tur satın alımlarından oluşan online tatil pazarının 2018 sonunda 20 milyar TL'yi aşması bekleniyor.

Tourism Today haber arşivi 2018
Teknoloji

Turizmin geleceği Antalya’da belirlendi!

Türkiye’nin ilk ve tek turizm sektörüne ait dijital odaklı satış ve pazarlama etkinliği olan Antalya Dijital Zirvesi, CRM Group şirketlerinden CRM Medya tarafından Antalya Hotel Su’da gerçekleşti.