Tatil amacı ile seyahat eden insanların yolculuk süresince hayatlarını kolaylaştırma ve havalimanlarında bekleme sürelerini amaçlayan sistem, ilk olarak GIATA, Bewotec, Paximum, SAN TSG, Traffics, Schmetterling ve Tatil Sepeti gibi yüksek potansiyelli firmalar tarafından kullanılacaktır. Paxcloud, tatil amacı ile seyahat eden insanların yolculuk süresince hayatlarını kolaylaştırma ve havalimanlarında bekleme sürelerini düşürmeyi amaçlayan Otela Enterprise Systems tarafından hazırlanmış bir yazılımdır.
Sistem kişiye özel barkodun tanımlanması ile beraber seyahat edecek kişinin bilgilerini, rezervasyon yaptırılan seyahat acentesinden, uçuşun gerçekleşeceği havayolu firması ve konaklama yapılacak oteller tarafından kullanılan programla entegrasyonu mantığı ile çalışmaktadır. Misafir rezervasyonunu seyahat acentesinden yaptırdığı anda otel misafirin tüm detaylarını Hotel2Sejour sistem entegrasyonu ile kendi yazılım sisteminde görebilecek, otel tarafından misafirin oda numarası belli olduğu yada girişin gerçekleştiği anda tur operatörünün sisteminde görülecek, havayolu tarafından yapılan Check In ve Check Out işlemleri tur operatörü ve otel tarafından görülebilecektir. Ayrıca programın bir parçası olan bagaj takip sistemi ile de valizlerin kaybolması gibi sorunun engellenmesi hedeflenmiştir.
Sistem ilk olarak 2013 yılında Öger Tur ile yapılan ortak çalışma ile test edilmiştir. Bu çalışmada özellikle havaalanlarında yolcuların bekleme sürelerinin 1 saatten 14 dakikaya kadar düştüğü görülmüş ve kullanıcılar tarafından son derece memnuniyetle karşılandığı anlaşılmıştır.
2016 yaz sezonu için yapılan anlaşmalar çerçevesinde Almanya, Avusturya, İsveç, Hollanda, Polonya ve Türkiye’de yapılan rezervasyonlar için Paxcloud Bilgi paylaşımına başlanılması hedeflenmektedir. Bu dönem içerisinde sistemin Türkiye turizm pazarına entegrasyonu için gerekli tüm hazırlıklar yapılmıştır.
Sistem Avrupa da yaşayan Türk kökenli işadamı Atilla Taşbaşı tarafından kurulmuştur. Yaklaşık 3 yıllık bir araştırma ve test edilme süresinin sonucunda kullanıma hazır hale getirilmiş olan sistem turizm profesyonelleri tarafından son derece olumlu eleştiriler almıştır.
Turizm sektörünün ancak el birliğiyle hareket edildiğinde gelişebileceğini söyleyen Atilla Taşbaşı, bilgi paylaşım çağında bunu paxcloud sistemiyle çok rahat bir şekilde yapabileceklerinin altını çizerek, Türkiye'de böyle bir sistemi ilk defa uygulayacak olmalarından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.
İlgili Haberler

Booking.com da vergi verecek
TÜRSAB Yeniden Platformu yurt toplantıları dahilinde İstanbul’da Şişli Marriott Otel’de acente temsilcileriyle bir araya geldi.

Antalya'daki trafik yoğunluğunu anında öğreneceksiniz
İnternet arama motoru Yandex, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra Antalya'da da trafik yoğunluğunu göstermeye başladı.

Amazon o hizmetine son verdi!
Amazon, online otel - rezervasyon hizmeti verdiği "Amazon Destinations" birimini kapatacağını duyurdu.

Travelport İstanbul ofisini açtı!
Dünyanın önde gelen seyahat teknoloji şirketlerinden Travelport, İstanbul'da sektörel VIP etkinliğine ev sahipliği yaptı. Şirket aynı zamanda İstanbul'da yeni bölge ofisinin açıldığını duyurdu.

17 milyon insan rezervasyon yaptırdı
Ev kiralama sistemi Airbnb, yaz rezervasyonlarında 300 kat artış yakaladı. Bu yaz 17 milyon Airbnb platformu üzerinden rezervasyon yaptı.

Teknoloji ve Tasarımın Birleştiği İsim
Her alanda ustalıkla çalışan ve teknolojinin bütün imkanlarından yararlanan By Güngör, yarattığı yaşam alanları ve profesyonel ekibi ve yenilikçi projeleriyle Türkiye'de bir adım öne çıkıyor.
