Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

Türk mühendislerden Avrupa’da büyük başarı

2 dk okuma

Havacılık ve seyahat yazılımı alanında Türkiye’yi dünyada temsil eden Hitit, İngiltere merkezli yayın kuruluşu AI Global Media- Industry Insight Magazine tarafından düzenlenen Sivil Havacılık, Uzay Araştırmaları ve Savunma Ödülleri’nde iki farklı ödüle layık görüldü. Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması seçilen Hitit, aynı zamanda Crane BPI (İş Performans İndeksi) isimli yazılım çözümüyle En İyi Havayolu Raporlama Sistemi ödülünü de kazandı.

İngiltere merkezli yayın kuruluşu AI Global Media - Industry Insight Magazine tarafından düzenlenen, dünya çapında sivil havacılık ve uzay araştırmaları alanlarında faaliyet gösteren firmaları ödüllendiren Sivil Havacılık, Uzay Araştırmaları ve Savunma Ödülleri 2017 yılı sahiplerini buldu. Pazar araştırmaları ile sektörün saygın kuruluşları ve firmaları tarafından verilen oylarla yapılan değerlendirmeler sonucunda, Hitit Türkiye’ye iki ödül getirdi. Doğu Avrupa bölgesinin En İyi Havacılık Yazılım Firması seçilen Hitit, aynı zamanda 2017 yılında lansmanını yaptığı Crane BPI (İş Performans İndeksi) çözümü ile En İyi Havayolu Raporlama Sistemi ödülüne de hak kazandı.

23 yıldır havacılık ve seyahat yazılım çözümleri alanında hizmet veren Hitit Genel Müdürü Nur Gökman konu hakkında şu açıklamaları yaptı: “Başarılarımızın takdir görmesi ve ödüllendirilmek, çeyrek asra yakın bir zamandır sektörde yer edinme ve yazılım alanında ülkemizin ismini duyurma çabalarımızın en güzel karşılıklarından biri. İki kadın mühendis olarak çıktığımız bu yolda binlerce çalışanlı, çok uluslu konsorsiyumların desteğine sahip şirketlerle rekabet ederek bugünlere geldik. %100 yerli sermayemizle, havacılık yazılımı alanında dünyada ilk beş şirketi arasına girmemiz, işini iyi bilen ve inovatif ekibimizle gerçekleştiren uzun ama keyifli saatlerin eseridir.”

Yarışmada Türkiye’ye ödül getiren tek firma olan Hitit’in Genel Müdürü Gökman sözlerine şu şekilde devam etti: “Anadolu’nun en eski uygarlığından aldığımız ilhamla kurduğumuz Hitit, bugün dört farklı kıtaya teknoloji ihraç eden global bir şirket haline geldi. Geçtiğimiz aylarda açıklanan Bilişim 500 araştırmasında yazılım ihracatı gelirlerine göre Türkiye’nin ilk on şirketi içine giren Hitit, her geçen gün büyüyerek hem Türkiye’nin ismini dünyada duyurmaya hem de ülkemizin ihracat potansiyelini yükseltmeye devam edecek.”

KategoriTeknoloji
Etiketlerİngiltere
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2017
Teknoloji

Sosyal medya olmadan turizm eksik kalır

İzmir Genç Turizmciler Derneği Başkanı Ozancan Yıldırım, kurban bayramı tatilinin 10 güne uzatılmasının turizm sektöründe büyük heyecan ve doping etkisi oluşturduğunu söyledi.

Tourism Today haber arşivi 2017
Teknoloji

E-ticaretin 10 günlük tatilden beklentisi 1 milyar TL

Avantajix.com, fiyatların tavan yaptığı bu dönemde uygun fiyatlı tatil için "tatili online satın alın", "fırsat sitelerini takip edin", "para iadeli alışveriş sitelerini kullanın", "ulaşım dahil…

Tourism Today haber arşivi 2017
Teknoloji

Hitit’ten Londra çıkartması

Havacılık yazılımı alanında dünyaya teknoloji ihraç eden Türk firması Hitit, sponsorluklarıyla Avrupa’da boy göstermeye devam ediyor.

Tourism Today haber arşivi 2017
Teknoloji

Otelciler ve tatilciler mağdur

TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, merdiven altı rezervasyon sitelerinin online pazarda kurulan dengeleri bozduğunu söyledi.