Başbakan Binali Yıldırım Maltepe'de düzenlenen sahur programına katıldı. Taksicilere vergi denetimi müjdesi veren Yıldırım, "Alım satımlarda oluşan matrah farkından, çok kapsamlı bir vergi incelemesi başlatılmıştı. Bu sizin en büyük tehdidiniz. Bununla ilgili maliye bakanına talimatı verdik, yasal düzenlemeyi yaptık bu defteri kapattık. Bundan sonra vergi incelemesi yok. Her satıştan yüzde 3'e kadar ödeme yapıyorsunuz evveliyatına maliye dönüp bakmayacak işi kökünden çözdük. Araçlar yenilensin, kalite artsın, konfor artsın diye ÖTV istisnası getirdik. 2019 Haziran ayına kadar geçerli. Şu anda 40 binin üzerinde, Türkiye çapında ÖTV istisnası kullanarak aracını yenileyen taksilerimiz var. İyi bir rakam. Herhalde Türkiye'de bütün taksilerin tamamı, 80-90 bin civarı. Dolayısıyla yarıya kadarı bu imkandan yararlanmış" dedi.
Uber konusunda da çalışma yürüttüklerini belirten Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü, "Uber diye bir şey türedi. Cumhurbaşkanımızın açık talimatı var. Bu ülkede hiç kimse bedavadan para kazanamaz. Yasal olmayan yoldan ticaret yapamaz. İstediği kadar teknolojisi olsun. İster uzaydan internet kullansın, ister kablodan kullansın. Burada vergi mükellefi olmayan hiç kimse burada iş yapamaz. En son aldığımız karardan sonra, biliyorsunuz bir mevzuat düzenlemesi yaptık. O düzenlemeden sonra, her gün Uber işinden vazgeçenlerin sayısı 200-300. Şu ana kadar 7 bini geçti. Kendi işlerine döndüler, kendi işlerine. Bundan sonra bizim görevimiz; yasa dışı, bedavadan, uyanıklık yaparak sizin alanınıza, sizin arazinize giren bu teşkilatı buradan çıkaracağız. Hiçbir tereddüdünüz olmasın. Kendilerine verilen yetki neyse onu kullanacaklar ama sizden de bir hemşehriniz olarak, başbakan değil, bir kardeşiniz olarak, milletim adına şunu istiyorum; kalite kalite kalite. İş yapmak istiyorsan önce vergi dairesine gideceksin. Orada kayıt yapacaksın. Sana tayin edilen, belirlenen alan neyse orada çalışacaksın. Başka belge alıp başka iş yapmak, bedavadan taksicilerin alanına girmek yok. Böyle bir şey olamaz. Türkiye büyüyor. Bugün 40 milyon turist geliyor bu ülkeye. 2023'te 50 milyonu aşacağız. Bu ülkeye gelen misafirler ilk sizinle karşılaşacaklar, sizlerle ülkemizi tanıyacaklar. Dönüşte hatıralarında ilk karşılaştıkları neyse o akıllarında kalacak. Onun için sorumluluğumuz büyük, görevimiz ağır. En güzelini yapmak için daha çok çalışacağız."
İlgili Haberler

İstanbul’da yasaklanan UBER, rotayı ünlü turizm merkezine çevirdi
Muğla, İstanbul’da yasaklanan Uber uygulamasının ardından Uber sürücüleri rotayı Bodrum’a çevirdi.

Turizmcileri rahatlatan UBER açıklaması: “Değiştirilebilir”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’dan turizmcileri rahatlatan UBER açıklaması geldi. Uysal, “Aldığımız karar, vermiş olduğumuz belgenin başka amaçla kullanılmamasına yöneliktir” dedi.

UBER’den kaçış başladı. Araçlar satışa çıktı...
UBER ile ilgili son açıklamaların ve İBB'nin kararının ardından UBER araçlarının birçoğu satışa çıkarıldı. VIP araçların satışını yapan şirket yöneticileri, “Araçların yüzde 70'i piyasadan çekildi.

UBER’in sonu da Booking.com gibi mi olacak?
UBER'e erişimin engellenmesine ilişkin açılan davaya bugün Çağlayan'da devam edilecek. Duruşma öncesi adliye önünde toplanan taksiciler adalet istedi.

UBER’cilere ceza yağdı, taksiciler mutlu
İstanbul'da UBER ve SCOTTY uygulamalarını kullanarak yolcu taşımacılığı yapanlara yönelik denetimler yapıldı.

Bilişim Vadisi için ilk imzayı San Bilgisayar attı
Antalya Teknokent’in yürüttüğü Bilişim Vadisi Projesi kapsamında Antalya Teknokent Ar-Ge 4 binası için Antalya Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren San Bilgisayar ile sözleşme imzalandı.
