Ağrı merkez Yüzüncü Yıl Mahallesi’nde ikamet eden üniversite mezunu İbrahim Polat adlı vatandaş geçtiğimiz yıl Kars Kafkas Üniversitesi, Sarıkamış Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden mezun oldu. Üniversiteyi bitirdikten sonra birçok kentte aylarca iş arayan Polat, aradığı işi bulamayınca Ağrı’ya dönerek 29 Ekim Caddesi’nde bulunan bir kömürcüde işe başladı. Türkçe, İngilizce ve Kürtçe dillerini bilen Polat iş bulmak için birçok yere başvurdu, ancak umduğunu bulamadı. Daha sonra babası hastalanan ve Ağrı’da kalmak zorunda kalan Polat, 30 derece hava sıcaklığına aldırış etmeden arkadaşlarıyla tırlardan indirdikleri kömürleri binaların bodrum katlarına taşıyarak evine ekmek götürüyor. Haftanın 3 günü çalışan Polat, günde 60 lira kazanıyor.
Ağrı’da iş bulamadığı için mecburiyetten kömür taşıdığını belirten Polat, “Ağrı’da iş aradım ama bulamadım. Okuduğum bölümün burada işi yok. Sürekli kömür taşıyoruz. Sırtımız hep yara oluyor. Sabahtan akşama kadar tozun içerisindeyiz. Çok zor akşama kadar çalışıyoruz. 30 derece sıcaklığın altında günde 6 tır kömür boşaltıyoruz. Ekmek parası için çalışıyoruz. Eğer Ağrı’da okuduğum bölümün iş alanı olsaydı çalışırdım” dedi.
Babasının hasta olduğunu bu yüzden Ağrı dışında çalışamayacağını söyleyen Polat, “Batı illerine çıkamıyorum, mecburiyetten kömür taşıyorum. Üniversite mezunu olduğum için kömür taşımam çok zoruma gidiyor. Mecburiyetten çalışıyorum, yapacak başka bir şey yok. Akşama kadar kömürün ve pisliğin içerisindeyiz. Temiz bir iş olsa niye kömür boşaltayım ki. Ben 3 dil biliyorum, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dillerini konuşuyorum. İş olursa en azından çalışırım, ellerim kirlenmez. Akşama kadar çalışıyoruz, günde 60 lira kazanıyoruz. Her gün de iş bulamıyoruz, haftada sadece 3 gün çalışıyoruz. Keşke her gün iş olsa çalışırdım” ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler

Beşiktaşlılar şampiyonluğu Trendy Lara Hotel'de kutladı
Akdeniz Beşiktaşlılar Derneği’nin düzenlediği 2017 şampiyonluk Balosu, Trendy Lara Hotel’de gerçekleştirildi.

Turistlerin korkulu rüyası olmuşlardı
İstanbul'da turistlerin yoğun olduğu bölgelerde kendilerini polis olarak tanıtarak yağma suçu işleyen 2 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bakırköy'de kıskıvrak yakalandı.

Otel çalışanları Allah’a emanet
Antalya'nın Manavgat ilçesinde polisin gerçekleştirdiği denetimlerde sahte plaka kullandığı belirlenen 2 otel servisi trafikten geçici olarak men edildi.

Avukatlara öfkelenen esnaf turistik ilçenin yolunu kapattı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, ünlü markaların taklitlerini sattıkları iddia edilen yaklaşık 100 esnaf, marka avukatlarının denetimlerini protesto etmek için kent merkezinin ana caddesini trafiğe…

Turistik ilçede ünlü sanatçıya sokakta çiş tepkisi
Bodrum’da ATM’den para çekerken objektiflere takılan ünlü sanatçı İlhan Şeşen tuvalet ihtiyacını sokakta giderdi.

Kaan Kavaloğlu’nun acı günü
Limak International Hotels & Resorts Genel Koordinatörü ve AKTOB Başykan Yardımcısı Kaan Kaşif Kavaloğlu’nun amcası Tevfik Kavaloğlu hayatını kaybetti.
