İlçede turizmciliğin yanında Kemer Alevi Bektaşi Kültür Derneği başkanlığını da yapan Fermani Yeter ile eşi, Kemer Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyesi Bingül Yeter, yaklaşık 10 yıldır sokak hayvanlarını besliyor. 2 çocuk, 3 torun sahibi Fermani ve Bingül Yeter çifti, turizm sezonunun bitmesi ve otellerin kapanmasıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken 40- 50 sokak kedisi ile sokak köpeklerine her gün yiyecek sağlıyor. Çift, hastalandıklarında onları veterinere götürüp, tedavilerini de yaptırıyor.
4 gün kuru mama, 3 gün tavuk ve et
Fermani Yeter, "Kış geldiği zaman, hava soğuduktan sonra sokak kedileri, köpekleri fark etmiyor. Onlar için eşimle kasaplardan tavuk kanadı ve bunun gibi malzemeleri alıyoruz. Haftanın 3 günü onları pişirip veriyoruz. Diğer 4 gün de kuru mama sipariş ediyoruz" dedi.
“Önce onların karnını doyuruyoruz”
Hayvanların oteller kapandığında sokakta yiyecek bulamadığını vurgulayan Fermani Yeter, "Kediler kapının önüne gelip miyavlıyor. Onlar miyavladığı zaman benim karnım doymuyor. Önce oların karnını doyuruyoruz. Daha sonra da eşimle kendi yemeğimizi yiyoruz. Daha huzurlu oluyoruz. Çünkü bütün hayvanları seviyorum" diye konuştu.
“Herkes yemeğinden artanı verse yeter”
Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet eden Fermani Yeter, "İnsanlar kapısının önüne gelen kedi ve köpeklere yedikleri yemeğin kalanını verse yine yeterli olur. Çöpe atacaklarına ve orada pislik yaratacaklarına kapılarının önüne bir küçük kabın üzerinde verseler daha iyi olur. Ben özellikle otelimin havuzunu boşaltmıyorum ve temiz tutuyorum. Sadece kediler, kuşlar gelsin su içsin diye" şeklinde konuştu.
İlgili Haberler

Antalya’da kamyonun çarptığı otel çalışanı ağır yaralandı
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü Selvinaz Salman (21) ağır yaralandı. Bir otelde çalışan Salman, hastanede tedaviye alındı.

Sniper değil o bir Savcı
Samsun Bölge Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Vedat Soğukpınar, kuş fotoğrafçılığı hobisi ile dikkat çekiyor.

Dünyaca ünlü oyuncu İstanbul'da
Alacakaranlık filmleriyle kariyerinde zirve yapan dünyaca ünlü oyuncu Kristen Stewart İstanbul'a geldi.

Burak Tonbul ve eşi Simge Tonbul’un acı günü
Diana Travel Genel Müdürü Burak Tonbul’un kayınpederi Nejat Sokul vefat etti.

Dünyaca ünlü sahilde martı istilası
Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilini binlerce martı istila etti.

Antalyalı turizmcinin sandığından 100 yıllık Osmanlı tahvili çıktı
Antalya'da 79 yaşındaki turizmci Akay Okudur'un babasına ait sandıktan, dedesinin babasına ait olduğu düşünülen 1917 yılına ait tahvil çıktı.
