Toplam 40 ülkeden ve her birinden 500 ila 100 arasında değişen sayıda insanla konuşuldu. Mülakatlarda yaşları 16 ila 64 arasında değişen deneklere ülkesinin nüfusu, sağlık harcamaları, ev sahipliği ve Müslümanların nüfusa oranı gibi birtakım sorular yöneltildi.
İngiliz The Independent gazetesinin haberine göre; sonuçlar ise endeksteki sıralamayı belirledi. Ülkelerin ekonomik durumlarının sonuçlar üzerinde tahmin edildiği kadar etkili olmadığı görüldü. Örneğin; dünyanın en zengin ülkesi olan ABD, dünyanın ‘en cahil’ ülkeleri arasında yer aldı.
İşte ‘en cahil’den ‘daha az cahil’e ülkelerin sıralaması:
Hindistan
Çin
Tayvan
Güney Afrika
ABD
Brezilya
Tayland
Singapur
Türkiye
Endonezya
Meksika
Kanada
Karadağ
Rusya
Sırbistan
Filipinler
Hong Kong
İsrail
Danimarka
Arjantin
Fransa
Vietnam
Peru
İspanya
Şili
Macaristan
Japonya
Belçika
Polonya
Kolombiya
İsveç
Norveç
İtalya
Almanya
Avustralya
Malezya
Çek Cumhuriyeti
Güney Kore
İngiltere
Hollanda
İlgili Haberler

Alman turist otel odasında ölü bulundu
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir Alman turist, otel odasında ölü bulundu.

Rus turist Antalya'da falezlerden düştü
Antalya’da falezlerden denize düştüğü tahmin edilen Rus kadın turist ölümden döndü. Balıkçılar tarafından 700 metre açıkta fark edilen kadın, deniz polisi tarafından kurtarıldı.

Genç aşçı otelin balkonundan düşerek hayatını kaybetti
Eşi ve oğluyla tatil için gittiği Tayland’ta kaldığı otelin 5. kattaki odasının balkonundan düşerek hayatını kaybeden 31 yaşındaki Kuşadalı aşçı Ozan K. Kemal Kayan, Kuşadası’nı yasa boğdu.

Yeliz Gül Ege, Turizmin Başkenti'nde Osman Ayık'ı ağırlayacak
Kanal V’de turizmci Yeliz Gül Ege’nin hazırlayıp sunduğu Turizmin Başkentinden programının bu akşamki konuğu TÜROFED Başkanı Osman Ayık olacak.

Singapurlu patron, çalışanlarını Maldivler'de 5 yıldızlı tatile gönderdi
Singapurlu bir şirketin kurucusu ve patronu olan Chatri Sityodtong, tüm çalışanlarını Maldivler'de tatile gönderdi.

