Sevgi Boz; "Dünya nüfusunun giderek artması, eğitim düzeyinin ve yaşam standartlarının yükselmesi, şehirleşme, teknolojinin yaygın kullanımı, yaşam alışkanlıklarımızda da farklılıklar yaratıyor. Bu farklılıklar ise doğal olarak zaman içerisinde turist profiline de yansıyor.
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki gelecekte insanların hem seyahat beklentilerinde, hem de seyahat sektörü ile olan ilişkilerinde önemli değişimler yaşanacak. Yalnızca kitle turizmi değil, bireysel ve kişiye özel organizasyonlarla aktiviteler de öne çıkacak. Yarattığı olanaklarla internet ortamı ve sosyal medya paylaşımları seyahat planlamasında çok daha etkin kullanılacak" dedi.
İlgili Haberler

Taşeron 700 bin TL ile kaçtı. Mağdur işçilere otel yönetimi sahip çıktı
Bodrum’da bir otel inşaatında çalışan ve taşeron firmadan 3 aydır paralarını alamadıklarını ileri süren 104 işçi eylem yaptı. İşçilerden biri de, intihar girişiminde bulundu.

İçinizdeki gezginin mimarı genleriniz olabilir
İçinizdeki gezgine “Dur” diyemeyişinizin sebebi, genleriniz olabilir.

Bulduğu dolar ve euro dolu cüzdanı turistlere teslim etti
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir öğrenci, bindiği minibüste bulduğu içinde 10 bin TL değerinde dolar ve euro olan cüzdanı polisin vasıtasıyla sahibi Özbek turistlere teslim etti.

O ülkede sahte oturma izniyle yakalanan Türk vatandaşı tutuklandı
Rusya'da vize, oturma ve çalışma izinlerinin son dönemde Türk vatandaşları için zorlaşması, bu durumdan yararlanmak isteyen dolandırıcılar için gelir kapısı olmaya başladı.

Go-kart aracında kalp krizi geçiren Alman turist hayatını kaybetti
Almanya'dan tatil için Antalya'ya gelen Alman turist Bodo Nelles (49), bindiği go-kart aracında kalp krizi geçirip, yaşamını yitirdi.

Turizm merkezinde kabus dolu gece
Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yürüyüş yaparken uçurumda mahsur kalan ve geceyi eksi 5 derece soğukta ormanda geçiren 3 kişi, helikopterle kurtarıldı.
