Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da bulunan bir İngiliz firmasının daveti üzerine Londra’dan Türkiye’ye gelen Gary Stimson, Gebze’de bulunan oteline gitmek için havalimanında taksi ararken, turizm seyahat acentesine yönlendirildi. Gebze’de kalacağı özel otele gitmek istediğini söyleyen Gary Stimson’dan seyahat acentesi gidiş dönüş ücreti olarak 3 bin liralık dudak uçuklatan ücret aldı. Bu ücret karşısında dolandırıldığını iddia eden Gary Stimson durumu İngiliz firmasının yetkililerine bildirerek yardım talep etti. Firma yetkilileri yaptıkları araştırma sonrasında Gary Stimson kredi kartından 3 bin liralık ücret çekildiğini öğrendi.
Yaşanan olay karşısında ne yapacaklarını bilmeyen İngiliz firmasının yetkilileri durumu BİMER’e bildirdi. Firmanın yetkilileri Gary Stimson'da bulunan faturayı alarak, bağlı bulundukları TÜRSAB’a da şikayet dilekçesi verdi. Türkiye’ye gelen Gary Stimson’un Atatürk Havalimanı’nda dolandırıldığını iddia eden şirket yetkilileri, “Misafirimiz durumu bize anlatınca çok şaşırdık. Misafirimize mahcup olduk. İptal etmek istedik ama Kredi kartından parayı hemen çekmişler. Misafirimiz, Atatürk Havalimanı’ndan Gebze’ye ticari taksiyle gitse, gidiş dönüş taksi parası 300 veya 350 lira tutar. Bu olayın takipçisi olacağız” dedi.
Öte yandan Gary Stimson’un kendisini dolandırdıklarını iddia ettiği turizm şirketinin yetkilileri ise, 3 bin liranın içinde dört saatlik bir boğaz turu, Havalimanı- Gebze ve Gebze- Havalimanı lüks araç ile transfer ücretinin de olduğunu söyledi.
İlgili Haberler

Antalya’da define avı sezonu başladı
Antalya’da hava sıcaklığı bir anda 7-8 derece düşünce dünyaca ünlü Konyaaltı sahili bomboş kaldı. Boşluğu fırsat bilen define avcıları ise sahilde değerli eşya aradı.

KNDU’da sağlıklı yaşam manifestosu
Antalya’nın yeni doğal yaşam alanı olan KNDU Villaları, AHK Worldwide Yönetim Kurulu Başkanı Haldun Kilit’in ev sahipliğinde Antalya’nın önde gelen doktorlarını ve iş adamlarını ağırladı.

Antalya’da otelin bekçisi ölü bulundu
Antalya'nın Kemer ilçesinde özel mülk bekçiliği yapan bir kişi yaşadığı odada ölü bulundu.

Turist olarak geldiler konsomatrislik yaparken yakalandılar
İstanbul-Beyoğlu'nda bir gece kulübüne baskın yapan polis, turist olarak geldikleri İstanbul'da konsomatrislik yaptıkları tespit edilen 25 yabancı uyruklu kadını gözaltına aldı.

Ünlü sanatçıyı, oteldeki yangından itfaiye kurtardı
Ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun facia yaşanan otelde konser vermek üzere bulunduğu sırada yangın çıktığı ve itfaiye tarafından kurtarıldığı ortaya çıktı.

Turistler şaşkın, her şey dahili taksisine taşıdı
İstanbul’da bir taksici müşterilerini evinde ağırlıyormuş gibi yolculuk yaptırıyor. Taksici, müşterilere çikolata, kek ve çeşitli içeceklerin yanı sıra internet imkanı sunuyor.
