Marmaris'e 35 kilometre uzaklıktaki kırsal Turgut Mahallesi'ndeki 5 koyda, Marmaris Belediyesi öncülüğünde 'Temiz çevre için siz de el verin' sloganı ile temizlik çalışması yapıldı. Temizlik çalışmasına 5 yıldızlı bir otelin çalışanları, otelde konaklayan tatilciler ve belediye personeli katıldı. Sabah saatlerinde yaklaşık 200 kişi, 5 koyda eş zamanlı olarak temizliğe başladı. Temizlik çalışmasında yat ve kamp malzemeleri, plastik ve metal atıklar, cam ve plastik şişeler ile otomobil lastiği gibi çok sayıda atık toplandı. Toplanan 300 büyük çöp poşeti dolusu atık, tekne, çöp kamyonu ve traktörlerle alınarak, katı atık tesisine götürüldü.
Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Suzan Zift, "Marmaris'in doğasını korumak için sadece temizlik işleri ekiplerimizle çalışma yapmak yeterli olmuyor. Artık her hafta bir kırsal mahallemizde oturanlar ve çalışanlara çağrıda bulunarak temiz çevre için el vermelerini isteyeceğiz. İlk olarak işe Turgut Mahallesi'nde başlattık. Otel personeli ve otelde konaklayan tatilciler de el verdiler. Altı saat süren çalışma sonucunda 5 koyumuzda çevre temizliğimizi gerçekleştirdik" dedi.
İlgili Haberler

Turistik ilçede bayat ekmekler sokak hayvanlarına yemek oluyor
Alanya Belediyesi ekmek israfını önlemek adına 2017’de hayata geçirdiği ‘Ekmeğini Değerlendir’ projesini devam ettiriyor.

Dünyanın en zengin iş adamı Amazon’un sahibi Jeff Bezos, Muğla koylarını inceledi
Dünyanın en zengin iş adamı olarak bilinen Amazon’un sahibi 55 yaşındaki Jeff Bezos’un süper lüks yatı Flying Fox’da bulunan özel helikopteriyle Antalya ve Muğla’nın koylarını gezdi.

Otel sahibinden itfaiyeye tepki: “Yavru kedi için otelime zarar verdiniz”
Silivri’de bir otelin su borusuna sıkışan kediyi kurtarmak için 5 santimetrelik alçı duvarı kırarak kediye ulaşan itfaiye ekiplerine otelin sahibi olduğunu söyleyen bir kadın, "Bir yavru kedi için…

“Otelinde tesettür yasağı uyguluyor” iddiasına Ünlü komedyen Cem Yılmaz’dan cevap gecikmedi: “Iska geçti”
Ünlü Komedyen Cem Yılmaz, kendisi hakkında yapılan haberde “Ortağı olduğu Bebek Otel'de tesettür yasağı uygulandığı" iddiasına cevap verdi.

Dünyanın en zengin iş insanı Amazon'un kurucusu Bezos, tatil için Antalya’da
Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un (55) Ege ve Akdeniz koylarını gezdiği 'Flying Fox' adlı lüks yat, dün sabah Antalya'nın Demre ilçesindeki Kekova açıklarına demir attı.

300 milyon dolarlık lüks yat, turistlerin ilgi odağı oldu
Lüks yatların uğrak yeri haline gelen Bodrum’a Katar emirinin 300 milyon dolar değerindeki süper lüks yatı demirledi. Turistlerin ilgi odağı olan yata bakan bir daha baktı.
