Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy, Bizim Çocuklarımız Derneği olarak gezi amaçlı 60 kişilik grupla Safranbolu’ya geldi. Derneğin başkan yardımcılığını yapan Ersoy ve beraberindekiler ilk olarak tarihi çarşıyı kuş bakışı gören Hıdırlık Tepesi’ne geldi. Pervin Ersoy, burada İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer’in eşi Miray Ürkmezer tarafından karşılandı.
Çocukların çiçek verdiği Ersoy’a Çinli turistler yoğun ilgi gösterdi. Selfie ve görüntü alabilmek çabaladılar. Ersoy, Çinli kadınlarla hatıra fotoğrafı çekilip tokalaştı. Ersoy ve beraberindekiler, “I Love Safranbolu” yazısı platformda hatıra fotoğrafı çekilirken, Çinliler bu anı görüntülemeye ve fotoğraf karesinde yerlerini alabilmek için koşturdu. Gazetecilere açıklama yapan Ersoy’un etrafını Çinli turistler sardı. Bazıları fotoğraf çekmek için bazıları da konuşmasını daha yakından dinleyebilmek için yanına yaklaştı.
Pervin Ersoy, çok sevdiğini söylediği Safranbolu’ya 12 sene önce de geldiğini hatırlatırken şunları söyledi: “Bu sefer de eşimin bakanlık görevinden sonra tekrar ziyaret etme şansım oldu. Benim de mensubu olduğum yönetim kurulunda başkan yardımcılığı görevini yürüttüğüm, çocuklarla ilgili bir derneğim var. Bütün dernek arkadaşlarımı getirdim buraya. Hep beraber gezmeye geldik. Safranbolu’yu biraz daha tanımak ve tanıtmak istedik. Çok güzel bir yer. Bilmeyenleri, görmeyenleri bir göstermek lazım. O yüzden geldik. Geziye katılan arkadaşlarımın da mutlu olacağını düşünüyorum. Biraz da turizme katkımız bulunsun.”
İlgili Haberler

Orhan Sancar'ın annesi Gurbet Sancar hayatını kaybetti
Orhan Sancar'ın annesi Gurbet Sancar, hayatını kaybetti.

Dünyadaki tüm pasaportlar neden sadece 4 renk?
Dünyadaki tüm ülkeler pasaportlarda sadece 4 renk kullanıyor. Bir ülkenin "kimlik kartı" olan pasaportlarda niçin sadece 4 renk kullanılıyor?

20 yıllık işinden istifa edip hayalindeki tatil köyünü kurdu
Bursa'da bir otomotiv firmasında 20 yıl çalıştıktan sonra işinden ayrılan Arif Doğru (48), doğduğu mahallede 'tatil köyü' kurdu.

Cem Kınay: "Hayat oyununu daima aslan tarzı oynayın"
Geleceğe adım atarken, yeni zaferlere ve hedeflere koşarken kalbinizde kükreyen aslanı hissedin. Hayat oyununu daima aslan tarzı oynayın.

Antalya’da tatil yapan İngiliz turist, dövmeleri ile tatilcilerin ilgi odağı oldu
Antalya'nın Manavgat ilçesinde tatil yapan İngiliz Paul Allen (59), tüm vücudunu kaplayan dövmeleriyle ilgi odağı oldu.

Saygı ve Rahmetle anıyoruz
Milli mücadelemizin önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80. yılında saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz.
