
İstanbul
İstanbul, Türkiye'nin şehir turizmindeki tartışmasız merkezi ve dünyada en çok ziyaret edilen şehirler arasında istikrarlı şekilde üst sıralarda yer alıyor. Tarihi yarımadanın UNESCO mirası, Boğaz hattındaki lüks otel zinciri yatırımları, kruvaziyer liman operasyonları ve iki büyük havalimanından alınan transit yolcu hacmi; şehri yalnız tatil değil aynı zamanda kongre, iş seyahati ve transit yolcu pazarının da merkezine taşıyor. İstanbul'daki bir otel açılışı, müze restorasyonu veya havalimanı kapasite haberi; Türkiye'nin uluslararası vitrinine doğrudan yansıyor. Bu sayfada İstanbul'a dair otel yatırımlarını, kruvaziyer liman gündemini, Galataport gelişmelerini, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen operasyonlarını, kongre ve fuar etkinliklerini ve şehir markası tartışmalarını bulabilirsiniz. Gastronomi turizmi, MICE ve butik konaklama segmentindeki yenilikler de bu etiket altında izleniyor.
3244 haber

GüncelTurizm denetlemelerinde 41 milyon TL para cezası kesildi
İstanbul'da günübirlik kiraya verilen evler de dahil 2018 yılındaki turizm denetlemelerinde toplam 41 milyon lira idari para cezası kesildi.
YaşamSeyahatini beş gün uzatan ünlü Rus manken, İstanbul'u keşfedecek
Dünyaca ünlü iç giyim markası Victoria's Secret mankenlerinden Kate Grigorieva, İstanbul seyahatini beş gün uzatma kararı aldı.
OtelMurat Oldaç, Adnan Yücel, Metin Sportmen, Cumhur Akdağ ve Sebahattin Mert MP Hotels’te
Merkezi Münih, Almanya’da bulunan ve 4 kıtada, 12 ülkede, 50’den fazla noktada 16.000’den fazla odasıyla hizmet veren FTI GROUP yan kuruluşu olan MP Hotels, İstanbul’da global hizmet ofisini açıyor.
DestinasyonÇanakkale, turizmde 2019’un da gözdesi olacak
Çanakkaleli turizmciler İstanbul’da gerçekleştirilen EMITT Turizm Fuarı’na adeta çıkarma yaptı. 2018’de büyük ilgi çeken Çanakkale, 2019 yılından da umutlu.
OtelTurizmi çok sevdi 3. otelini bu sene açacak
Dosso Dossi Holding’in iştiraki olarak kısa sürede İstanbul’un en prestijli otel gruplarından olmayı başaran Dosso Dossi Hotels, yeni yatırımlara yelken açtı.
Acente100 ülkeden 800 tur operatörü Türkiye'yi tanıdı
EMITT Hosted Buyer Gala yemeğini geçen sene olduğu gibi bu sene de Hotel Pullman İstanbul üstlendi.
Kültür-Sanatİstanbul'da en fazla ziyaretçiyi Topkapı Sarayı çekti
İstanbul'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerleri arasında en çok ziyaret edilen yer 3 milyon 4 bin 620 ziyaretçiyle Topkapı Sarayı oldu.
TeknolojiSAN TSG, acente ve tur operatörleri ile buluştu
Turizm yazılımları sektörünün dikkat çeken markası SAN Tourism Software Group, yurt içi ve yurt dışındaki acente ve tur operatörlerinin yetkilileriyle İstanbul’da bir araya geldi.
HavacılıkDünya İstanbul'u ve THY'yi izleyecek
Türk Hava Yolları'nın, ABD'nin en büyük spor organizasyonu olan Super Bowl reklam kuşağında göstereceği tanıtım filmi olarak, Oscar ödüllü yönetmen Ridley Scott'un çektiği ve içinde İstanbul'un…
Güncel2019’da turizm geliri yüzde 10-12 artacak
Türkiye Otelciler Birliği’in (TÜROB) geleneksel öğle yemeği buluşması Hilton İstanbul Maslak’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.
STKOya Narin: “Turizm yatırımcısı bir sanatçıdır”
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), kuruluşunun 30. yılını Raffles İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı bir organizasyonla kutladı.
OtelMP Hotels, yeni otel markası Club Sei’yi tanıttı. Türkiye’de ilk Belek ve Marmaris’te
Meeting Point Hotels, İstanbul Ritz Carlton’da düzenlediği bir basın toplantısı ile yeni markası Club Sei’nin hazırlıklarının tamamlandığını duyurdu.
OtelRadisson Blu Hotel Vadistanbul, seyahat acentalarını ağırladı
İstanbul’un yeni iş ve yaşam merkezi olarak Ayazağa’da hayata geçirilen Vadistanbul bünyesindeki Radisson Blu Hotel Vadistanbul, İstanbul’daki Ortadoğulu seyahat acentalarının yetkililerini ağırladı.
Kültür-SanatTurizme değil, gecekondu ve evsizlere ev sahipliği yapıyor
Roma İmparatorluğu zamanında İstanbul’u korumak için yapılan tarihi surlar bugün gecekondulara ve evsizlere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye turizminin yurt dışı tanıtımlarını "Ogilvy İstanbul" yapacak
6 Şub
Turizm denetlemelerinde 41 milyon TL para cezası kesildi
5 Şub
Seyahatini beş gün uzatan ünlü Rus manken, İstanbul'u keşfedecek
5 Şub
Murat Oldaç, Adnan Yücel, Metin Sportmen, Cumhur Akdağ ve Sebahattin Mert MP Hotels’te
4 Şub
Çanakkale, turizmde 2019’un da gözdesi olacak
4 Şub
Turizmi çok sevdi 3. otelini bu sene açacak
4 Şub
100 ülkeden 800 tur operatörü Türkiye'yi tanıdı
2 Şub
İstanbul'da en fazla ziyaretçiyi Topkapı Sarayı çekti
1 Şub
SAN TSG, acente ve tur operatörleri ile buluştu
1 Şub
Dünya İstanbul'u ve THY'yi izleyecek
31 Oca
2019’da turizm geliri yüzde 10-12 artacak
31 Oca
Oya Narin: “Turizm yatırımcısı bir sanatçıdır”
30 Oca
MP Hotels, yeni otel markası Club Sei’yi tanıttı. Türkiye’de ilk Belek ve Marmaris’te
30 Oca
Radisson Blu Hotel Vadistanbul, seyahat acentalarını ağırladı
30 Oca
