Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden FTI Group tur operatörü olarak faaliyet gösterdiği ülkelere bir yenisini ekliyor. Şirket 2017 yılında Avusturya, İsviçre ve Fransa'nın ardından yeni yaz tatili programlarıyla Hollanda pazarında da faaliyet gösterecek.
FTI, bir süredir Almanya - Hollanda sınır bölgesinde yaşayan Hollandalılara hizmet veriyordu. Programlarına gördüğü yoğun ilgi ve beklenilen hedeflere ulaşılması, FTI Group'un tüm Hollanda pazarına girme kararı almasını sağladı.
Bir markanın her ürünü her pazarda aynı ilgi ve talebi görmeyebiliyor. Her pazarın farklı beğenileri ve ihtiyaçları olduğundan global çapta faaliyet gösteren firmalar ürün ve hizmetlerini pazarlara göre çeşitlendiriyor, kişiselleştiriyor. Bu strateji ile hareket eden şirketlerden FTI, ürünlerini faaliyet gösterdiği pazarlar için özel olarak uyarlıyor. Avusturya ve İsviçre pazarlarına özel ürünler hazırlayan ve bölgeye özel uçuşlarla programlarını destekleyen FTI, aynı stratejiyi Hollanda pazarı için de uygulayacak. FTI, uzun mesafeli seyahatler, paket turlar ve dinamik paketler gibi programlarını Hollandalı müşterileri için özel olarak uyarlayarak beğenilerine sunacak. Programlar içerisinde yalnızca konaklama veya sadece uçuş kapsayan seçenekler de yer alacak.
Hollanda çıkışlı uçuşlar için Transavia veya KLM havayolu şirketlerini kullanacak olan FTI, ürünlerin pazarda dağıtımını, iş ortağı olan Raiffeisen Touristik Group GmbH (RT Group) ve Hollanda'daki çeşitli seyahat acenteleri üzerinden yapılacak. İlk etapta D-Reizen ve Vakantie-Xperts zincirlerini işleten Hollandalı seyahat acentesi grubu D-RT Group ile anlaşan şirket, yeni iş ortaklarına da açık olduğunu belirtiyor. D-RT Group, Mısırlı otel işletmecisi Samih Sawiris'in yüzde 75 hissesine sahip olduğu Raiffeisen Touristik Group'un (RT Group) bir iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Sawiris, aynı zamanda FTI Group'un da yüzde 30'luk hissesini elinde bulunduruyor. FTI Hollanda pazarında, pazarlama aracı olarak interneti yoğun şekilde kullanmayı planlıyor. Geleneksel broşürlerin hala yaygın olarak kullanıldığı Alman pazarının aksine, çoğu Hollandalı tüketici tatil satın alırken seyahat acentelerinin rezervasyon sistemlerini veya interneti kullanıyor. Bu sebeple grup, kullanacağı katalog ve broşürlerin fiyat bilgilerinden çok tüketicilere ilham vermesine dikkat edecek.
Meeting Point Turkey’ de bu gelişmelerden dolayı 2017 yılında kapsamlı olarak Hollanda pazarına hizmet vererek, büyüme stratejisi doğrultusunda önemli bir adım atmış olacak.
İlgili Haberler

Mehmet Önel, Jazz Travel’dan ayrıldı
Mehmet Önel, genel müdürlüğünü yaptığı Jazz Travel’dan ayrıldı.

Mehmet Önel, CIP Service Travel’da
Deneyimli turizmci Mehmet Önel, bugün itibari ile CIP Service Travel’daki yeni görevine başlıyor.

İranlı turizm acenteleri Türkiye'den tazminat istiyor
Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası zarar gören İranlı turizm şirketleri için Tahran'ın Türkiye'den tazminat istemesini eleştirdi.

Tur operatörleri sezonu uzatmayı hedefliyor, ama...
Bu yıl Rusya’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı, ekim ayında ilk kez geçtiğimiz yıla göre artış gösterdi.

Ali Onaran, Prontotour'un 2017 hedefini açıkladı
Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, basın mensupları ile bir araya gelerek 2016 sezonunu değerlendirdi. Onaran, Prontotour'un 2017 hedeflerini de açıkladı.

Coral Travel, en iyi acenteleri ödüllendirdi
Coral Travel, Antalya’da gerçekleştirdiği uluslararası Starway ödül törenleri ile 4 ülkeden 586 acenteyi ağırladı.
