Anex Rusya Genel Müdürü Eldar Musaoğlu, Tourism Today’e yaptığı açıklamada Rusya pazarı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Musaoğlu, doğru fiyat veren otellerin Erken Rezervasyon’da daha iyi satış aldığını söyledi.
Yaptığı açıklamada Rusya’daki erken rezervasyonlarda artış olduğunu belirten Anex Rusya Genel Müdürü Eldar Musaoğlu, doğru fiyat veren otellerin satış yapabildiğini söyledi. Musaoğlu, “Rusya’da çok dengesiz bir kur ortamı var. Türkiye’deki otellerin maliyetleri de aynı şekilde dengesiz. Ancak erken rezervasyon dönemi çok önemli. Fiyat politikasında dengeli gitmemiz gerekiyor. Çünkü erken rezervasyon güveninin geri dönmesi gerekiyor. Geçtiğimiz seneye göre erken rezervasyonlar daha iyi ilerliyor. Türkiye’deki paketlerin güveni açısından erken rezervasyonlardaki satışlar çok önemli. Birçok otelci arkadaşımız bu sene fiyat artışlarını makul seviyelerde bıraktı. Artışlar yüzde 5-10 arasında oldu. Bu oranlardan daha fazla artış yapan otellere göre daha fazla erken rezervasyon aldılar. Tabi ki her otelin kendine göre maliyet ve fiyat hedefi var. Ama pazarın da gerçekleri var ve otelcilerin de satış alabilmeleri için dengeli bir fiyat politikası ile ilerlemesi gerekiyor” dedi.
Ocak ve Şubat döneminde erken rezervasyon sürecinin iyi gittiğini ancak Mart ayında artış grafiğinin durduğunu söyleyen Musaoğlu, “Şu anda önümüzdeki kurlardan dolayı satışların nasıl ilerleyeceğini bilemiyoruz. Tahmin etmek çok zor ama pazarın son durumunu Mart sonu Nisan başında daha net görebiliriz. Çünkü biz turizm yapıyoruz. Politik ve ekonomik sorunlar turizmi ister istemez etkiliyor. Realist bakmak gerekiyor. Her ayın kendi dinamiği var. Nisan ayında Türkiye için nasıl bir sezon olacağını göreceğiz” diye konuştu.
İlgili Haberler

Anex’ten Moskova’da dev buluşma: 64 otel ve 1100 acente
Bu sene Rusya’nın 6 şehrinde gerçekleştirilecek “Anex Workshop Türkiye 2026” etkinliğinin Moskova ayağı bugün gerçekleştirildi. Etkinlikte binin üzerinde Rus...

Anex, Antalya charter programını Kasım ortasına kadar uzattı
Anex Tour, Rusya’nın 16 şehrinden Antalya'ya uçuş programlarını Kasım ortasına kadar uzatıyor.

ANEX’ten Moskova’da dev workshop: 70 otel ve 1200 acente buluştu
Rusya ve BDT pazarının en önemli oyuncularından ANEX, Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirdiği “ANEX Workshop Türkiye” organizasyonu ile 70 otel ve 1200 Rus acenteyi bir araya getirdi.

Anex Tour, misafir memnuniyeti için 700 rehberini Antalya’da eğitime aldı
Sezonuna güçlü bir başlangıç yaparak dikkatleri üzerine çeken Anex Tour, 2024 sezonunu misafir memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için 700 rehberini, Kremlin Palace’da eğitim kampına aldı.

Anex Rusya Genel Müdürü Eldar Musaoğlu, Rusya pazarındaki son durumu anlattı
Anex Tour Rusya Genel Müdürü Eldar Musaoğlu, Tourism Today Genel Yayın Yönetmeni A.Haluk Özsevim’e yaptığı açıklamada, Rusya’daki erken rezervasyon dönemindeki satışlar için güzel haberler verdi.

Anex, Rusya’dan Türkiye’ye uçuş programını genişletti
Anex, 2024 yaz sezonu için Türkiye’ye charter uçuş programını genişletti. Antalya'ya daha önce 7 şehirden açıklanan rotalara, Rusya'nın diğer 8 şehrinden yeni charter programları eklendi.

