Aktivite spesiyalisti İngiliz tur operatörü Nielson, Türkiye programında yer alan 4 beachclub’tan 2’sini programından çıkardığını açıkladı.
Birkaç yıldır Türkiye'de 4 beachclub ile hizmet veren Nielson tarafından yapılan açıklamada, 2016 yılında Türkiye’de en uzun süre çalıştıkları Foça Phokaia Beachclub ve Ortakent Seaside Beachclub’ı açacakları ifade edildi.
MARMARİS VE DEMRE PROGRAMDAN ÇIKARILDI
Demre’de bulunan Andriake Beachclub, Marmaris’te bulunan Adaköy Beachclub ve yine Marmaris’teki küçük yat filosu, tur oepratörünün bu yılki programında yer almayacak.
Bu kararın, şu ana dek rezervasyon yapan 600 müşteriyi etkileyeceği belirtiliyor.
Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, bu durumdan etkilenen müşteriler, ücretsiz değişim ya da iade hakkına sahip olacak. Açıklamada, müşterilerin büyük bir kısmının rezervasyonlarını Türkiye'de bulunan diğer tesislere kaydırdığı belirtildi.
Öte yandan, açıklamada Nielson'un tesislerinde Türk çalışanlarla çalıştığı ve açılmayan tesislerdeki çalışanların işsiz kalma ihtimalinin de bulunduğu kaydedildi.
‘REZERVASYONLARDAKİ DÜŞÜŞ BİZİ BU KARARI ALMAYA İTTİ’
Nielson CEO’su Richard Bowden Doyle, konuya dair bir açıklama yaparak şunları söyledi:
‘’Türkiye İngiliz seyahatçiler için hala popüler bir destinasyon olsa da, diğer tur operatörleri gibi biz de rezervasyonlarda düşüş yaşadık.
Hizmet verdiğimiz segmentte, kulüplerin kalabalık olması müşterilerimiz açısından tatilin verimli geçmesi açısından oldukça önemli. Bu sebeple, rezervasyonlarda yaşanan düşüşü gördüğümüz anda hızlı tepki vererek müşterilerimizin hak ettikleri tatili yaşamaları için gereken adımları atmak zorunda kaldık.
Bu yıl Türkiye’de en uzun süre hizmet verdiğimiz ve çok sayıda sadık müşterisi olan tesislerimize odaklanacağız. Yunanistan’da bulunan 6 tesisimiz ile yat filomuz da bu yıl oldukça yüksek ilgi görüyor.
Bu kararımızdan dolayı mağdur duruma düşen müşterilerimizin rezervasyonlarını değiştirerek tatillerini bizimle geçirme kararlarına sadık kalmalarını umuyoruz.’’
RAKİP TUR OPERATÖRÜ DE ÇEKİLMİŞTİ
Nielson'un rakibi Mark Warner, geçtiğimiz ay bir açıklama yaparak 6 yıldır operasyon yürüttüğü Türkiye'den çekildiğini açıklamıştı.
İlgili Haberler

TÜRSAB'dan A1 taşıma belgesi açıklaması
TÜRSAB, Firuz Bağlıkaya tarafından duyurulan 'A1 yetki belgesi Danıştay tarafından iptal edildi' haberlerine dair önceki gün bir açıklama yayımladı.

Tur operatörlerinin mücadelesi tatil fiyatlarını düşürecek
Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, turizm sektörü temsilcilerinin Karadeniz kıyılarındaki rekabetinin artmasının tatil fiyatlarının düşmesine sebep olabileceğini bildirdi.

Michael Frenzel, OTI Holding yönetim kurulu danışmanı oldu
2017 yılında sektördeki 25.yılını kutlayacak olan OTI Holding, Türk turizmi için önemli bir işbirliği gerçekleştirdi ; grup şirketlerinin Stratejik Planlama ve Avrupa'da Yapılanması konularında…

Danıştay A1 belgesini iptal etti
Detur CEO'su Firuz Bağlıkaya, seyahat acentaları için getirilen 'A1 taşıma yetki belgesi' zorunluluğunun, Danıştay tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Vizelerin kalkması aracı kurumları nasıl etkileyecek?
Türkiye ile Avrupa Birliği, mülteci krizinin çözümü konusunda prensipte anlaşmaya vardı.

Firuz Bağlıkaya: "Artık operasyonu otomatik yapıyoruz"
Turizmde hizmet türünü tur operatörünün değil müşterinin belirlediği bir döneme geçildiğini söyleyen Detur CEO'su Firuz Bağlıkaya, "Artık yolcunun gideceği kadar seyahat sunma imkanımız var" dedi.
