Capital Deutschland’e konuşan TUI Almanya CEO'su Stefan Baumert, 2024 sezonuna iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “İşaretler işlerin daha da iyiye gidebileceğini gösteriyor. Genel olarak fiyatlar da bu yıl normalleşiyor. Kesinlikle 2019’daki, yani Pandemi öncesi seviyeye düşmeyecekler ama ortalama olarak enflasyonun altında yükselmeye devam edecekler” şeklinde konuştu.
Destinasyonlar arasında enflasyon oranlarından kaynaklı olarak büyük farkların bulunduğunun altını çizen Baumert, “Örneğin Mallorca'da fiyatlar geçen yıla göre sabit kaldı çünkü İspanya'da enflasyon Avrupa ortalamasının altında. Türkiye'de ise enflasyon yüksek ama fiyat-performans oranı hâlâ iyi” ifadelerinde bulundu.
Seyahat ve tatilin giderek daha pahalı bir hale gelmesine rağmen Alman turistler arasında rezervasyonların artığını açıklayan Baumert, Almanların tatil tercihlerini süit ya da deniz manzaralı odalardan yana kullandıklarını da ekledi.
2024 sezonu için Alman turistler arasında popüler destinasyonları açıklayan Baumert, “Mallorca, Türkiye ve Yunanistan ile uzun mesafe rotasında ise ABD, Tayland ve Maldivler bulunmakta” dedi.
İlgili Haberler

Intourist, Türkiye charter programını genişletiyor
Intourist; Antalya, Bodrum ve Dalaman'a birçok yeni ilden tur paketleri satışa sundu.

Pegas Touristik, Türkiye’ye Rusya’nın 16 şehrinden turist getirecek
Moskova’da seyahat acenteleri ile bir araya gelen Pegas Touristik, 2024 sezonu için uçuş programını ve yenilikleri açıkladı.

FUN&SUN, İstanbul'a blok tur programı başlatıyor
FUN&SUN, Ural Havayolları'nın İstanbul uçuşlarında bir blok koltuk satın alarak, Şubat ve Mart ayları için İstanbul ve Kapadokya'ya hem gezi hem de “uçuş + otel” formatında turlar oluşturdu.

Bentour cazip maaşla Antalya’daki merkezine personel alıyor
Antalya'da kendi DMC'sini (Destinasyon Yönetim Şirketi) kuran Avrupa merkezli Türk tur operatörü Bentour, çeşitli departmanlarda görevlendirmek üzere personel alımı yapıyor.

Bentour’dan yolcularına fark yaratacak hizmet
Tur operatörü Bentour, yolcuların havalimanından otele ve otelden hava limanına daha hızlı ulaşmasına olanak tanıyan yeni bir kampanya başlattı.

Anex, Rusya’dan Türkiye’ye uçuş programını genişletti
Anex, 2024 yaz sezonu için Türkiye’ye charter uçuş programını genişletti. Antalya'ya daha önce 7 şehirden açıklanan rotalara, Rusya'nın diğer 8 şehrinden yeni charter programları eklendi.

