2006 yılında Yunanistan'ın Korfu Adası'nda bulunan bir otelde, İngiliz ailenin iki çocuğu karbonmonoksitten zehirlenerek ölmüştü. İngiliz medyasında çıkan haberlere göre, olayın yaşandığı otelden 3.5 milyon pound alan Thomas Cook, aldığı paranın sadece onda birini aileye ödedi. Bunun üzerine Thomas Cook 'kanlı para' almakla suçlandı ve sosyal medyada şirkete boykot çağrıları yapıldı.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan şirketin CEO'su Peter Fankhauser, "Bir baba olarak iki çocuğun ölümünden dolayı son derece üzgünüm. Şurası bir gerçek ki, olayın ardından aileyle daha iyi bir ilişki geliştirebilirdik. Bu hatayı bir daha tekrarlamayacağız. Aile ile konuşarak geçmişte yapılan hatayı neasıl telafi edebileceğimizin yolunu arayacağız" dedi.
Sosyal medyada başlatılan Thomas Cook'u boykot kampanyasının şirketi etkileyip etkilemediği şeklindeki soruya ise Fankhauser, "Etkileri görmek için henüz erken. Şu ana kadar bir etkisi olmadı" şeklinde yanıt verdi.
İlgili Haberler

Thomas Cook'A yeni CEO
Michael Tenzer'in kendi isteği ile ayrılması üzerine grubun İngiltere kolunda görev yapan Stefanie Berk'in yeniden Almanya'ya dönerek Thomas Cook Almanya CEO'luğunu üstleneceği açıklandı.

Seyahat acentaları karamsarlıklarını koruyor
Alman seyahat acenteleri bu ay beklentilerini düşürdü. Ancak tur operatörleri tekliflerini genişletiyor.

Karını her yıl yüzde 10 artıracak
TUI'nin önümüzdeki 3 yıl içinde yıllık karını yüzde 10 arttırmayı hedeflediği açıklandı. Öte yandan şirketin tui.com platformu üzerinden yeni pazarlara açılacağı da belirtildi.

Rusya'daki tur operatörü iflasları yeniden mi başlıyor?
Rusya'da sezona girilirken gelen tur operatörü iflası haberi, geçen yıl ki iflas serisinin tekrar edip etmeyeceği sorusunu gündeme getirdi.

Enver Murad, Termessos Turizm'de
Antalya'nın önemli turizm acentalarından biri olan Termessos Turizm'in Genel Müdür Yardımcılığına sektörün deneyimli ismi Enver Murad getirildi.

Alltours'dan şok karar
Almanya seyahat pazarının en büyük beşinci tur operatörü olan Alltours, Antalya temsilcisi Novissima Touristik ile yollarını ayırma kararı aldı.
