Türkiye ve dünyada yaşanan küresel terör olayları başta olmak üzere bölgede yaşanan krizler ve sektörde yaşanan sorunlar sebebiyle zor günler geçiren turizm sektörü, “Güçlü TÜRSAB” oluşumu altında çıkış yolu aramak amacıyla çalışma başlattı. Güçlü TÜRSAB Platformu Sözcüsü Hasan Erdem, "Turizm sektörümüzün dünya ölçeğinde hak ettiği noktalara gelmesine ve ülkemizin zengin turizm potansiyelinin daha iyi tanıtılması için gece gündüz çalışan turizm ve seyahat acentelerinin, tur operatörlerinin, yani bizlerin haklarının korunması için yola çıktık" dedi.
Türkiye olarak, tüm dünyayı saran terör belasıyla mücadele edildiğini ifade eden Erdem, "Yaşadığımız coğrafyadaki kargaşa ve kaos ülkemizi derinden etkiliyor. Elbette, bu kaostan en fazla turizm sektörümüz etkileniyor. Son yıllarda giderek kötüleşen sektörümüz yaşanan bu terör belası yüzünden daha da dibe doğru gidiyor. Başta Ege bölgesi ve Antalya olmak üzere pek çok turizm bölgesinde sadece otellerimiz değil, turizm seyahat acentelerimiz de kepenk kapatmıştır. Türk turizminin içinde bulunduğu kaos ortamından çıkarmak da yine bizlere düşüyor. Hepimiz bölgemize ve yurtdışında getirdiğimiz turistlere her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Hepimizin bildiği gibi turist güvenli ortamları sever" diye konuştu.
İlgili Haberler

Türk turist Benelüks turlarını iptal ediyor
Türk tur operatörlerinin en fazla sattığı tur paketlerinden Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve Fransa'yı kapsayan "Benelüks" turlarına terör saldırılarının etkisiyle talebin önemli ölçüde azaldığı…

Tatilbudur.com tüketici mutluluğu ile ödüllendirildi
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 19. Geleneksel Tüketici Ödülleri kapsamında "Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma" ödülü Tatilbudur.com'un oldu.

Prontotour'dan Alaçatı Ot Festivali
8 - 10 Nisan 2016 tarihleri arasında 7.si gerçekleşecek olan Alaçatı Ot Festivali'nde seyahatseverler, Ege'nin eşsiz coğrafyasından sofralara gelen yöresel lezzetlerin tadına bakma şansı yakalıyor.

Başaran Ulusoy: "Hükümet küçük acentaları desteklemeli"
Dünya ekonomisindeki durgunluğun üstüne Türkiye'de yaşanan şiddet olaylarının da eklenmesi, turizm sektörü üzerindeki endişeleri güçlendiriyor.

2015 Rus tur operatörlerinin performansları açıklandı
Rusya'da seyahat acentaları ile yapılan bir araştırma, Rus pazarında faaliyet gösteren tur operatörlerinin kış sezonunda destinasyon performanslarını ortaya koydu.

Prince Group ve Metro Travel'dan işbirliği
Turizm alanında Türkiye'nin önde gelen grup şirketlerinden Prince Group ve Metro Travel, sektörü yakından ilgilendiren büyük bir işbirliğine imza attı
