Türk-rus'da yer alan habere göre; Antalya'ya, Antalya ve Gazipaşa havalimanları başta olmak üzere İstanbul ile diğer havalimanlarından transfer şeklinde 2017 yılında ağırladığı 10 milyon 486 bin turistin milliyetlerine göre dağılımında Ruslar ilk sırayı aldı. 2016'ya göre yüzde 671 artışla 3 milyon 796 bin 374 turist sayısına ulaşıldı.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Rusya pazarında 2017'de bütün zamanların rekorunun kırıldığını kaydetti. 3 milyon 800 bine yakın sadece Rusya'dan misafir geldiğine değinen Vali Münir Karaloğlu, "Toplantıda bu pazarın 2018'de daha da büyüyeceğini öngördük. Tabii Rusya'nın etkili olduğu hinterlandı var. BDT bölgesi ve o bölgede de geçen sene ciddi bir sıçramamız oldu. Şu anda Antalya'ya en çok turist gönderen ülke Rusya oldu. Antalya'ya gelen toplam turist sayımızın yüzde 40'ını Ruslar oluşturdu, Rusya'dan geldi" dedi.
Vali Karaloğlu, Rusya-BDT pazarındaki büyümenin iyi olduğunu ama tek pazara bağlı olmayı da çok arzu etmediklerini belirtti. Pazar çeşitliliği konusunda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Karaloğlu, "Ortadoğu pazarı çok büyüyor. Rakamlar Avrupa ve Rusya kadar büyük olmasa da oransal olarak 2016 ile 2017 rakamlarına bakıldığında çok büyüyor. Bugün hedef ülkeler belirledik. Irak, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan gibi. 2018'de ve devamındaki yıllarda pazarı çeşitlendirme ve Antalya'daki tek pazarın ağırlığını azaltma noktasında bir gayretimiz olacak. Bunu yaparken rakamı büyüteceğiz. Farklı ve yeni pazarlardan turist getirerek bu sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.
Antalya'ya, Antalya ve Gazipaşa havalimanları başta olmak üzere İstanbul ile diğer havalimanlarından transfer şeklinde 2017 yılında ağırladığı 10 milyon 486 bin turistin milliyetlerine göre dağılımında Ruslar ilk sırayı aldı. 2016'ya göre yüzde 671 artışla 3 milyon 796 bin 374 turist sayısıyla Ruslar tüm zamanların rekorunu kırdı. Bu sayı toplam turistin de yüzde 40'ını oluşturdu. Turizmin altın yılı olarak kabul edilen 2014 yılında Antalya'ya 3 milyon 489 bin Rus turist gelirken, bu ülkeden 2015 yılında 2 milyon 838 bin, 2016'da ise 492 bin 349 tatilci geldi. İkinci sırada ise Almanya geldi. Almanya pazarında yüzde 15 azalma ile 1 milyon 694 bin 956 turist geldi. Üçüncü sırayı alan Ukrayna'dan yüzde 24 artışla 715 bin kişi geldi. Dördüncü İngiltere'den yüzde 8.5 artışla 375 bin, beşinci Hollanda'dan yüzde 21 düşüşle 275 bin turist geldi.
İlgili Haberler

Antalya turizmi temasını belirledi
Antalya turizminde, 2018 yılından itibaren yeni sayfa açılırken her yıl kentin bir değeri, tema olarak belirlenecek. Antalya Valisi Münir Karaloğlu 2018'i 'Perge yılı' ilan ettiklerini açıkladı.

ATAV, Antalya’yı kelebeklerle tanıtacak
Antalya Tanıtım Vakfı'nca (ATAV), kentin sahip olduğu 3'ü endemik 183 kelebek türüne ilişkin kitap hazırlandı. Kitap ile dünyadaki kelebek tutkunlarının kente çekilmesi hedefleniyor.

Bodrum, Hollanda’da 13 çifte tatil hediye etti
Hollanda’nın Utrecht kentinde devam eden Vakantiebeurs Turizm Fuarı’na katılan Bodrum, yaptığı çekiliş ile 13 çifte Bodrum tatili hediye etti.

Thomas Cook Marmaris’i tanıtacak
Marmaris Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilen bisiklet yollarının tanıtımı dünyaca ünlü turizm seyahat acentası Thomas Cook tarafından tanıtılacak.

Menderes Türel: “2018, turizmde rekor yılı olabilir”
Alman gazetecilerin sorularını yanıtlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2018 rezervasyonlarının çok iyi gittiğini belirterek, “2018, rekor yılı olabilir” dedi.

Cennet koy ihaleye çıkıyor
Datça'daki doğa harikası Kurubük Koyu ihaleye çıkarılacak. İhale çevrecilerin tepkisine neden oldu.
