Türkiye'nin en güzel koylarından biri olan ve Muğla Datça'nın Mesudiye Mahallesi'nde bulunan Kurubük Koyu'nun kiralanması için ihaleye çıkılıyor.
MUÇEV tarafından kiralanacak 1700 metrekarelik doğa harikası koy için kiralama şartnamesi hazırlandı. Gazete Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre 26 Ocak’ta yapılacak ihalenin şartnamesinde, 1 adet 6 metrekare büfe, 2 adet 16 metrekare pergola grubu, 4 adet kadın ve erkek her biri 7 metrekare genişliğinde duş ve soyunma kabinleri yapılması yer alıyor. Yıllık kira bedeli olarak 40 bin TL’den açılacak ihaleyi alan firmanın duş, tuvalet ve kabinleri yaparak 2 yıllığına işleteceği açıklandı.
"KOYUMUZU KİRALATMAYIZ"
Ancak ihale çevrecilerin tepkisine neden oldu. Koy üzerine tuvalet, duş kabini gibi yerler yapılacağını duyan Datçalılar, sosyal medya üzerinden “Koyumuzu kiralatmayız” diyerek paylaşımlarda bulundu. İlçe sakinleri, ihalenin durdurulmasını istedi. Muğla Çevre Platformu da koyun 1. derece sit alanı olduğunu ve kiralanmasının mümkün olmadığını belirterek Muğla Valiliği’ne ihalenin iptali için dilekçe verdi.
"İPTAL EDİLMEZSE EYLEM YAPACAĞIZ"
Kurubük Koyu’nun kiralanmaması için hukuki yola başvuracaklarını söyleyen Muğla Çevre Platformu üyesi Faruk Şahin, “Kiralanmak istenen koy, 1. derece sit alanı olduğu gibi, 2014 Çevre Düzeni Planı’nda günübirlik yer olarak görünmüyor. Halk tarafından ücretsiz kullanılan ve şu anda hiçbir yapının bulunmadığı bu koyun kiralanmasına karşıyız. Bu masum bir hizmet ihalesi değildir. Daha önce örneklerini gördüğümüz parça parça işgalin başlangıç adımıdır. İhale iptal edilmezse, çevreciler olarak eylem gerçekleştireceğiz” dedi.
İlgili Haberler

Ünlü turizm merkezini 24 yıllık yasak koruyor
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olmasının yanında temiz havası ile de ünlü Muğla’nın Marmaris ilçesinde kış aylarında 24 yıldır devam eden kömür yasağı devam ediyor.

Thomas Cook Marmaris’i tanıtacak
Marmaris Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilen bisiklet yollarının tanıtımı dünyaca ünlü turizm seyahat acentası Thomas Cook tarafından tanıtılacak.

10 milyon TL’lik tahsis ile turizm atağı yapacak
Mersin'in tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla başlatılan turizm atağı kapsamında, Bakan Lütfi Elvan'ın katkılarıyla Kalkınma Bakanlığınca 10 milyon liralık kaynak ayrıldığı…

Antalya’da denize dökülen fuel oil, mavi bayraklı plajı mahvetti
Alanya’nın dünyaca ünlü Mavi Bayraklı Kleopatra Plajı’nda yağmur suyu drenaj kanalından gelen atık petrolün denize karışması tepkilere neden oldu.

Ruslar, yeni yılı Antalya’da denize girerek kutladı
Rusya'da yaşayan 3'ü üniversite öğrencisi, diğeri İngilizce öğretmeni 4 kız arkadaş, yılbaşı tatilini geçirmek için Antalya'nın Kemer ilçesine geldi.

Antalya'da tüm zamanların Rusya rekoru kırıldı
2017, Antalya ve çevresi için Rusya'dan gelen turist sayısı açısından "Tüm zamanların rekoruna" imza attı.
