Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

Bodrum'un ünlü eğlence mekanı için şok karar!

2 dk okuma

Bodrum'un sembol mekanlarından biri olan Kumbahçe'deki Halikarnas için 17 yıl süren hukuki süreç tamamlandı. Bodrum 2. Sulh Hukuk Mahkemesi mekanın tahliyesine karar verirken, Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'e konuşan mülk sahiplerinden Kemal Kamil Aktaş, ''Ailem burayı ev olarak almış, bir dönem pansiyon olarak işletmiş. Sonrasında 1979’da Süleyman Bey’e kiralanmış. Biz 2 kere 10 yıllık kira sözleşmesi yaptık. Sözleşme 1999’da bitti. Biz o dönemde bu yana mülkümüzün boşaltılması için mücadele ediyoruz.'' dedi.

Borçlar Kanunu’nda uzun dönemli kiramalar için önemli bir düzenleme yapıldığını hatırlatan Aktaş, “10 yılını dolduran kiracıların gerekçe gösterilmeden tahliye edileceği belirtildi. Ancak kiracımız bu karar da itiraz etti ve iptali için dava açtı. Yasal hakkımız olduğu halde 2 yıl daha zaman kaybettik ancak sonunda iyi haberi aldık” dedi.

2 BİN 900 METREKARELİK TURİZM İMARLI ALAN

İşletmeci Demir’in ailesini zor durumda bıraktığını ve tahliye sonrası satış planladıklarını belirten Aktaş, “Mülkün yarısı annem ve teyzeme, diğer yarısı ise büyük dayımın kızlarına ait. Süleyman Bey’e satmak istediğimizi de söyledik ama çok komik rakamlar telaffuz etti. Tahliye yapılacak ve mülkümüzü satacağız. 2 bin 900 metrekare turizm imarlı bir alan. İçinde tarihi yapı var” dedi. Kira iyileştirme davaları da açtıklarını ve yıllarca mülklerinin değerinin altında kiralandığını iddia eden Aktaş yıllık yaklaşık 300 bin lira kira aldıklarını kaydetti. Denize cepheli mekanın 25-30 milyon dolardan alıcı bulması bekleniyor.

''MÜLK SAHİBİ İLE ANLAŞMA SAĞLAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM''

Tahliye kararı ile ilgili açıklama yapan Süleyman Demir’in avukatı Murat Yüksel ise şunları söyledi: “Bugüne kadar kirayı mahkemenin belirlediği oranda verdik. Dönem dönem anlaşmazlıklar olsa da hep uzlaşma sağlandı. Mülkiyetin sahibi çok. Çok başlılık nedeniyle süreç zor ilerliyor. Son olarak yeni bir kanunun verdiği yetki ile tahliye istediler ve biz yasanın iptali için dava açtık. Ancak Anayasa Mahkemesi aleyhimize karar verdi ve tahliye kararı çıktı. Ancak ben mülk sahibi ile anlaşma sağlayacağımızı düşünüyorum.”

Bodrum 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararda şu ifadelere yer verildi: “Açılan davanın kabulüne, aktin sona erdiğinin tespiti ile davalının kiraladığı yerden tahliyesine, davacı tarafa teslimine karar verildi.” Ayrıca kararda tarafların istinaf mahkemesine itiraz hakları olduğu da belirtildi.

KategoriDestinasyon
EtiketlerBodrum
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Destinasyon

Dalaman ve Ortaca gelecekten umutlu

Bu yıl kapılarını 10'uncu kez açan Travel Turkey fuarına ortak bir stant ile katılan Ege ve Akdeniz’in birleşim noktasında yer alan ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken turizmin iki önemli ilçesi…

Tourism Today haber arşivi 2016
Destinasyon

KEİK üyeleri Prontotour ile Antalya’da

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi’nin (KEİK) Moskova ve Türkiye temsilcileri Prontotour’un yaptığı organizasyon ile bir dizi resmi ziyaret için Antalya’ya geldi.

Alanya klibini 1 milyon Bulgar izledi
Destinasyon

Alanya klibini 1 milyon Bulgar izledi

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın çalışmaları kapsamında Alanya’da çekilen ‘V Moya Um’ isimli klip, Bulgarların gözdesi oldu. Klibi sadece Youtube’da bir milyondan fazla Bulgar vatandaşı izledi.