Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

Turistik denizaltı "Nemo Primero" sezona hazır

1 dk okuma

Submarine Turkey'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya kıyılarında Sıçan Adası açıklarında özel olarak hazırlanan dalış rotasında hizmet verecek olan 48 kişilik Nemo Primero, her gün 6 dalış yapacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Submarine Turkey, IHS Travel ve Touristfly Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Yavuzyiğit, turistik denizaltının uzun soluklu bir proje olduğunu belirterek, "Yola çıktığımızda yalnızdık, öncü olmak ve arkamızdan gelenlerin daha iyi şartlarda yol almalarını sağlamak için çok emek harcadık. Projeye ilk başladığımızda Nemo Primero bir metal yığını gibi görünüyordu ama ülkemiz bugün sivil denizaltı sahibi olan 7 ülkeden biri" açıklamasından bulundu.

Nemo Primero'nun Türkiye'nin ilk turistik denizaltısı olduğunu belirten Yağuzyiğit, deniazaltı ile Türkiye kıyılarının sualtı zenginliklerinin daha iyi görüleceğini bildirdi. Yavuzyiğit, "Hedeflerimiz arasında Türkiye'nin denizaltı zenginliklerinin daha iyi kullanılması da var. Neden bizim de kıyılarımız, denizlerimiz ve denizaltı hakkında yerli yapım filmlerimiz, dizilerimiz olmasın. Bu unutulmaz deneyim, bu güzel kıyılar ve sualtı zenginliklerimiz hepimize açık olmalı. Bu konuda her türlü iş birliklerine de açığız." dedi.

Finlandiya'da imal edilen Nemo Primero, Mark 4 serisinin 10. denizaltısı. Üçüncü nesil turistik denizaltı Nemo Primero, 48 yolcu ve 2 pilot kapasitesi ile dünyanın en gelişmiş teknolojisine ve en sıkı emniyet sistemine sahip turistik denizaltıları arasında gösteriyor.

Mark 4 serisinin 10. denizaltısı

72 saate kadar su altında kalabilme özelliğine sahip denizaltı ile dışarıdan hiçbir destek almadan günde 10 dalış yapılabiliyor.

KategoriDestinasyon
EtiketlerAntalya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Destinasyon

Bodrum'un ünlü eğlence mekanı için şok karar!

1979 yılından beri hizmet veren Bodrum'un ünlü mekanı Halikarnas için mahkemeden tahliye kararı çıktı. Mülk sahipleri ile işletmecilerin 17 yıldır hukuki mücadele yürüttüğü bildirildi.

Tourism Today haber arşivi 2016
Destinasyon

Dalaman ve Ortaca gelecekten umutlu

Bu yıl kapılarını 10'uncu kez açan Travel Turkey fuarına ortak bir stant ile katılan Ege ve Akdeniz’in birleşim noktasında yer alan ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken turizmin iki önemli ilçesi…

Tourism Today haber arşivi 2016
Destinasyon

KEİK üyeleri Prontotour ile Antalya’da

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi’nin (KEİK) Moskova ve Türkiye temsilcileri Prontotour’un yaptığı organizasyon ile bir dizi resmi ziyaret için Antalya’ya geldi.