GoTürkiye Brand Ambassador projesi, Türkiye’nin yedi farklı bölgesini uluslararası kitlelerle buluşturan yolculuğunun finalini Güneydoğu Anadolu’da gerçekleştirdi.

İtalya, Polonya, Balkan ülkeleri, Körfez ülkeleri, İngiltere, Fransa, Portekiz, Litvanya, Sırbistan, ABD, Almanya ve Türk Cumhuriyetleri’nden gelen, toplamda 13 milyonun üzerinde takipçiye ulaşan 30 GoTürkiye Brand Ambassador, projenin son etabında Mardin, Diyarbakır ve Adıyaman’ı keşfetti. Proje şimdiden 100 milyondan fazla erişime ulaştı.
Türkiye’nin farklı coğrafyalarını, kültürel zenginliğini ve destinasyon çeşitliliğini global ölçekte görünür kılmayı amaçlayan proje kapsamında bugüne kadar İstanbul, İzmir, Antalya, Rize & Artvin ve Kapadokya rotalarında özel programlar gerçekleştirildi. Final etabında ise odak noktası Güneydoğu Anadolu’nun binlerce yıllık tarihine, çok kültürlü mirasına, gastronomisine ve benzersiz coğrafyası oldu.

Mardin’de Kasımiye Medresesi, Mardin Müzesi, tarihi Mardin sokakları, Deyrülzafaran Manastırı, Dara Antik Kenti ve Mor Gabriel Manastırı; Diyarbakır’da Sur İçi, Ulu Camii, On Gözlü Köprü ve Zerzevan Kalesi’nde günbatımında bir kapanış etkinliğiyle tanıtıldı.
Son olarak Adıyaman’da ise Nemrut Dağı’nda gün doğumu izleyerek içerikler çıkarıldı.
Brand Ambassador’lar yolculuk boyunca ürettikleri içeriklerle bölgenin tarihi ve kültürel mirasını, gastronomisini, farklı medeniyetlerden günümüze ulaşan izlerini ve keşfedilmeyi bekleyen destinasyonlarını milyonlarca kişilik uluslararası kitleleriyle buluştular.
Güneydoğu Anadolu etabıyla birlikte GoTürkiye Brand Ambassador projesinin Türkiye’nin 7 bölgesine yayılan yolculuğu tamamlanmış oldu. Bu projeyle Türkiye’nin her bölgesinin farklı hikâyeleri, kültürleri, lezzetleri ve deneyimleri sunan çok katmanlı bir ülke olarak uluslararası platformlarda tanıtımını sağladı.




İlgili Haberler

Azerbaycan Turizm Bürosu Türkiye Temsilciği, Gebele’yi tanıttı
Azerbaycan Turizm Bürosu’nun İstanbul ofisinde gerçekleştirilen etkinlikte, Gabala Hospitality Group ve Chenot Palace Gabala yetkilileri Türkiye’nin turizm sektöründen profesyonellerle bir araya geldi

Antalya'daki ünlü turizm merkezinde yaşlı yolcu kılığında halk otobüslerini denetledi
Alanya'da toplu ulaşım hizmetlerinin iyileştirilmesi ve yolculardan gelen şikayetlerin azaltılması amacıyla halk otobüslerinde denetimler sürüyor.

Çıralı'da son yuva açıldı: Bu yıl 3 bin 458 yavru caretta caretta denizle buluştu
Antalya'nın Kemer ilçesindeki caretta caretta yuvalama alanlarından Çıralı sahilinde, bu sezon 117 yuvadan 3 bin 458 yavru denizle buluştu.

Dinler Ailesi, Nevşehir Vergi Rekortmenleri Listesi’nde ilk iki sırada
Kapadokya turizminin köklü ailelerinden Dinler Ailesi, Nevşehir vergi rekortmenleri listesinde ilk iki sırada yer aldı.

Kapadokya, dünyanın konuştuğu değil dünyanın buluştuğu bir destinasyon olmalı!
Nevşehir’de Dünya Turizm Günü kapsamında ilk kez düzenlenen Turizm Gala Gecesi, sektörün önemli isimlerini Nevşehir’de bir araya getirdi.

Antalya'nın merkezinde 2 bin 400 yıllık antik liman: Magydos
Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, Karpuzkaldıran Falezleri'nin sona erdiği nokta ile Düden Şelalesi arasındaki bölgede yer alan Magydos Antik Limanı'nın, dikkati çektiğini söyledi.

