Didim’in ardından Kuşadası’na gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası’nın CHP’li Belediye Başkanı Özer Kayalı ile birlikte Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve Gültekin Kılınç, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve AK Parti Kuşadası ilçe Başkanı Ali Kara ile partililer ve turizmciler karşıladı.
Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kuşadası Korumar Otel’de turizmci ve işadamlarının katıldığı “Kuşadası’nın Sorunları“ konulu toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege Bölgesi’nin 12 ay turizm için en iyi imkanlara sahip bölge olduğunu belirterek, bu amaçla önemli çalışma başlattıklarını ve tıpkı ticaret alanındaki serbest bölgeler gibi, Kuşadası ve Didim’ ile çevresini içine alan bir turizm serbest bölgesini hayata geçireceklerini söyledi.
Kuşadası ve Didim’in çok önemli sağlık, kültür, iklim ve deniz imkanlarına sahip olduğuna dikkati çeken Bakan Zeybekci, “Kuşadası ve Didim’in turizm alanında daha da ileriye gidebilmesi için bu serbest bölge çok önemli. Sağlık turizminden, kongre turizmine kadar yatırımcılar için bir dizi imkanlar yaratacağız. Bu çalışmalarımız ile turizm sayesinde aynı zamanda önemli bir istihdam yaratacağız. Yatırımcılara birçok indirimler getireceğiz. Bunun planlamasını yaptık. Sağlık ve yaşlı bakım turizmi yatırımlarına minimum beşinci kademe teşvikleriyle destekleyeceğiz. Kuşadası ve Didim’i turizm serbest bölgesi ile yatırımcılar için cazip hale getireceğiz.
Turizmi siyaset üstü, ortak akılla geliştirip çocuklarımıza bırakmamız gerekir. Ege bölgesinde, İzmir Ekonomik Serbest Bölgesi gibi turizm serbest bölgeleri oluşturacağız. Kuşadası ve Didim Türkiye'nin ilk turizm serbest bölgesi olacak" di,ye konuştu.
Bakan Zeybekci, konuşmasında Türkiye’nin AK Parti iktidarı dönemindeki ekonomik verilerini aktardı. Atatürk’ün Türkiye’yi görmek istediği muasır medeniyet seviyesine en çok yaklaştıranın iktidarları olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, "İlk defa iktidarımızda Atatürk’ün hayalleri hayata geçirilebilir oldu" dedi.
İlgili Haberler

İztuzu'nda son noktayı rektör koydu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne verilen ve sezonun başlamasına rağmen turistlerin hizmet alamadığı İztuzu Plajı'nda çalışmalar başladı.

Söz verilen turizm yatırımları nerede?
Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Mersin’e verilen sözlerin hala yerine getirilmediğine ve sadece propaganda aracı olmaktan ileriye gidemediğine dikkat çekerek, “Mersin’in tek ihtiyacı…

Antalya turizmi için yapılması gerekenler…
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), genel seçimler öncesi siyasi partilere ve tüm Antalya milletvekili adaylarına vermek üzere bir "Seçim Bildirgesi" hazırladı.

Çanakkale’den “barış” çağrısı
Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü (IDI), Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümünde 3. Uluslararası Turizm ve Barış Konferansı’nı Çanakkale’de düzenledi.

EXPO 2016 Antalya’da hazırlıklar tam gaz
EXPO 2016 Antalya’da üstyapıların inşaatı hız kazandı. İç mekan bahçeleri ve yönetim ofisleri Ağustos ayında tamamlanacak.

Kapılarını açmaya hazırlanıyor
Via Properties tarafından inşa edilen Viaport Marina, 3 etabıyla 29 Mayıs'ta kapılarını açıyor. Marinanın halka açık olarak inşa edileceği ve turizm bakımından önemli bir proje olacağı belirtildi.
