Jeotermal ve Doğal Mineralli Su Yatırımcıları Derneği (JEMYAD) tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın de katılımı ile organize edilen “Termal Sağlık Turizmi ve Medikal Sağlık Turizmi İş birliği” konulu toplantıya Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği TTYD adına Oya Narin ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğan katıldılar.
Bingöl’de düzenlenen toplantıya Bingöl Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Rektör, Ticaret ve Sanayi Odası, Fırat Kalkınma Ajansı, İl Özel İdaresi, Kalkınma ve Yatırım Bankası temsilcileri ile termal sağlık turizmi, medikal sağlık turizmi yatırımcılarının ile TTYD Başkanı Oya Narin ve JEMYAD Başkan Vekili Ömer Tosun’un katıldığı toplantı, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.
Bingöl Kentpark Projesi’nin tanıtımının yapıldığı Toplantı’da, katılımcılar tarafından termal sağlık turizmi ile medikal sağlık turizmi entegrasyonunun özellikle Ülkemiz dış turizmine ivme kazandıracağı dile getirildi. Ülkemize ziyaret talebini arttırmak için görüş ve önerilerin dile getirildiği Bingöl ve civarı bölgenin turizm çeşitliliğinin tanıtımlarla dünyaya duyurulması gerektiğinin altı çizildi.
TTYD Başkanı Oya Narin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sağlık Turizmi; Türkiye’de turizmi yıla ve yurda yayma konusundaki stratejimizin önde gelen aksiyonlarını oluşturuyor. Sağlık turizminin, hastanelerde gerçekleşen medikal tedavi hizmetlerinin de ötesine geçmesi ve küresel literatürde wellness olarak adlandırılan iyi olma haline hizmet eden bir tarzda dönüşmesi büyük önem taşıyor. Bu şekilde özellikle üçüncü yaş turizmi alanında, uzun dönemli konaklamaların da sağlanacağı yeni ve yenilikçi bir pazara açılma olanağı sağlanabilir. Türkiye’nin özellikle Jeotermal alanındaki doğal varlığı düşünüldüğünde, bu olanak Türk Turizminin 2033 hedeflerine ulaşması adına hızlı aksiyon alınması gereken büyük bir fırsattır.
Bingol ve Fırat Kalkınma Ajansı kapsamına giren çevre illerin bir masterplan çalışması yapılarak turizme açılması, bölgenin gelişimi için büyük önem taşımaktadır. 6. Bölge Teşvikleri uzun vadeli yatırımlar için büyük cazibe yaratmaktadır. Bu çerçevede kamu özel sektör işbirliği ve yatırım finansman modelleri uygulanarak bölgede turizm yatırımları hızla gelişebilir.”
İlgili Haberler

Bodrum’un 2024 hedefi 1 milyon yabancı turist
Türkiye’nin en ünlü turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'un tanıtımı için fuarlara katılan Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 2024 yaz turizmi için çalışmalara…

Turistler “Her şey dahili” yanlış anladı: Valizden çıkanlar şok etti
Antalya'nın Alanya ilçesinde, 5 yıldızlı bir otelden ayrılmak üzere olan Rus turist aileni valizinden otele ait çok sayıda malzeme çıktı.

Uludağ’da kar kalınlığı 64 cm’ye ulaştı, zor anlar yaşadılar
Kış turizminin en önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığı 64 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışında Uludağ'a hazırlıksız çıkan araç sürücüleri de zor anlar yaşadı.

Çinli turistler, Antalya-Kaleiçi’ni tanıyacak
Antalya’nın tarihi kent merkezi Kaleiçi, artık Çin’de de tanıtılıyor.

Kardeş ülke Azerbaycan Türk turist sayısını artırmak istiyor
Azerbaycan Turizm Ofisi (ATB), İstanbul’da Azerbaycan Destinasyon Tanıtım Semineri düzenledi. Mandarin Oriental Bosphorus’ta düzenlenen seminerde 45’ten fazla turizm sektörü profesyoneli ağırlandı.

Antalya’da plajlar define avcılarına kaldı
Antalya’nın Alanya ilçesinde yabancı turistlerin otellerine çekilip boşalttığı plaj, define avcılarına kaldı.

