Rehberde örgütün başkent olarak seçtiği kentte savaş ve iç karışıklığa dair hiçbir ifade yer almazken, "Lezzetli yemekler, Akdeniz iklimi" gibi ifadeler dikkat çekti. IŞİD'in turizmi canlandırmak için Rakka ve Irak'ın Enbar bölgesinde turlar düzenlediği de belirtiliyor.
Öte yandan ABD önderliğindeki koalisyon uçakları IŞİD'in Irak'ın Havice kentinde bomba yüklü araç ürettiği en büyük fabrikasına saldırı düzenledi. Tesisin yerle bir olduğu ve onlarca militan ve sivilin öldüğü kaydedildi. Interpol, Irak ve Suriye'deki radikal örgütlere katılan 4 bin yabancının kimliklerinin tespit edildiğini açıkladı. (Sabah)
İlgili Haberler

Anketler Rusların tatilden vazgeçmeyeceğini söylüyor
Rusya'da bir kamuoyu araştırma şirketinin anket sonuçları, ekonomik istikrarsızlığın Rus turistin tatilini etkilemediğini ortaya koydu.

Putin komşuya Türkiye'deki sistemi örnek gösterdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan ile turizm ilişkilerinden bahsederken, Türkiye ile vizesiz rejimi örnek gösterdi.

O ülkeye çok girişli vize uygulaması başladı
Birleşik Arap Emirlikleri’nin yeni çok girişli vize uygulaması, önemli kolaylık sağladı.

Turistlerin yurtdışına çıkışı yasaklandı
Malezya, ülkede gerçekleşen depremden beş çıplak turisti sorumlu tutarak, turistlerin yurtdışına çıkışını yasakladı.

Otelde yangın
KKTC'nin Girne Karaoğlanoğlu bölgesinde bulunan Euro Beting Otel'de henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kuzey Kore turizm için atağa kalkıyor
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 2017'de ülkesine gelen turist sayısını 10'a katlamak istiyor.
